Maliki PKK kartını oynadı

Maliki PKK kartını oynadı

DÜNYA Haberleri

K.Irak gazetesinden, Türkiye'ye karşı saldırgan bir politika sergileyen Irak Başbakanı Nuri el Maliki hakkında şok iddia!.. Maliki'nin, Bağdat'ta iki PKK'lı ile görüşüp, "Siz Suriye rejimine destek verirseniz; Bağdat yönetimi de PKK'ya her türlü yardımda bulunacak" demiş.

Kuzey Irak gazetesi Awene, Türkiye'ye karşı saldırgan bir politika sergileyen Irak Başbakanı Nuri el Maliki'nin Bağdat'ta iki PKK'lı ile görüştüğünü iddia etti. Gazete, gizli gerçekleşen görüşmeyle ilgili ayrıntılara yer verdi. Buna göre Maliki, PKK'nın Suriye rejimine destek vermeleri karşılığında örgüte her türlü desteği vereceğini söyleyerek, "Siz Suriye rejimine destek verirseniz; Bağdat yönetimi de PKK'ya her türlü yardımda bulunacak" diye yazdı. Gazete haberinde kaynak göstermedi. Ancak Irak'taki yetkililer haberi doğru olabileceğine dair yorumlar yaptı. Bir süredir Talabani'nin partisi Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) aracılığıyla PKK ile irtibat kurulduğu iddiaları gündemdeydi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...