Kaçak elektrikle ütülü mücadele

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Kaçak elektrikle ütülü mücadele

GÜNDEM Haberleri  / AA

Hatay'da ekipler kaçak elektrik kullanımını yanlarında götürdükleri ütü ve fön makinesiyle tespit ediyor

Reyhanlı ilçesinde her biri 5 kişiden oluşan Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş'den 4 ekip, kaçak elektrik kullanımını tespit etmek için ilginç bir yöntem kullanıyor. Elektrik saatlerinde önce bir inceleme yapan ekipler daha sonra sayaç elektrik kullanımına bakarak, yanlarına aldıkları ütü, elektrik sobası ya da fön makinesini prize takıp yeniden bir incelemede bulunuyor. Elektrik sayaçlarında anormallik olanlar bu yolla tespit ediliyor. Sayaçlarıyla oynayarak düşük tüketim gösteren, kaçak elektrik kullananlar, bu yöntem sayesinde tespit edilerek haklarında gerekli işlem uygulanıyor. Bu yöntemle Reyhanlı'da 2012'de kaçak elektrik kullandıkları belirlenen bin konut ve iş yeri sahibine 400 bin lira para cezası uygulandığı bildirildi. nbsp;

"KAÇAK" VARSA ANINDA BULUYORLAR
Kaçak elektriği ütü, fön makinesi ve elektrikli soba yardımıyla bulan ekipler, yaptıkları tespitlerde kaçak kullanımın genellikle direkten hat çekme ve duvar içerisinde köprü kurma şeklinde uygulandığını bildirdi.



GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...