Suriye tezkeresi Meclis'te

Suriye tezkeresi Meclis'te

Politika Haberleri

Suriye konusunda sınır ötesi operasyon için hükümete yetki veren Başbakanlık tezkeresi, Bakanlar Kurulu üyeleri arasında imzalanarak Meclis'e gönderildi.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine Suriye tarafından düşen top mermisi nedeniyle 4'ü çocuk beş kişinin hayatını kaybetmesinin ardından TBMM de alarma geçti. AK Parti'nin girişimiyle CHP, MHP ve BDP'lilerle görüşüldü ve Meclis'in kapanmasına kısa bir süre kala Danışma Kurulu kararı alınarak TBMM'nin Perşembe saat 10:00'da toplanması kararlaştırıldı. nbsp;

YILDIRIM TEZKERE
Bu arada, Suriye konusunda sınır ötesi operasyon için hükümete yetki veren Başbakanlık tezkeresi, Bakanlar Kurulu üyeleri arasında imzalanarak Meclis'e gönderildi. Tezkerenin yarın saat 10.00'da, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi planlanıyor. Hükümet kaynakları tezkerenin ''gerektiğinde kullanılmak üzere'' hazırlandığını belirterek, prosedürün Dışişleri Bakanlığı tarafından takip edildiğini bildirdi. nbsp;Süresi bir yıl olduğu belirtilen tezkere, Suriye'ye karşı hava, kara ve deniz harekatına imkan sağlayacak. Tezkere için AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, gece mesaisiyle bakanlardan tek tek imzaları aldı. Tezkerenin bugün saat 10,00'da görüşülmesi bekleniyor. Meclis bugün, Irak'ın mücavir alanlarında sıcak takip yapmak üzere hazırlanan bir tezkereyi de görüşecekti. Böylece hem Irak hem de Suriye'ye yönelik tezkerelerin bugün özel gündemle toplanacak Meclis'te ele alınması bekleniyor. Hükümetin, tezkereyi "tedbiren" çıkarttığı, muhtemel bir güvenlik bölgesi ve tampon bölge kararı durumunda tezkereden de yararlanılacağı belirtiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...