Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hatay alev alev yandı

/ Kaynak: AA
Hatay alev alev yandı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Hatay'ın Samandağı, Antakya ve İskenderun ilçelerindeki ormanlık alanlarda gece saatlerinde yangın çıktı. Alevler nedeniyle bazı vatandaşlar evlerini boşaltmak zorunda kaldı.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde çıkan orman yangınının yerleşim yerini tehdit etmesi nedeniyle bazı vatandaşlar evlerini boşalttı. İlçeye bağlı Aşkarbeyliği köyü ile Suçıkağı köyü arasındaki ormanlık alanda çıkan yangın nedeniyle evini boşaltan Abdullah Zont, evinin ormanlık alanda bulunduğunu ve yangının evlerini tehdit ettiğini belirtti.

##tgvideo## nbsp;

ÇIKIŞ SEBEBİ BELLİ DEĞİL
Yangının evlerine sıçrama ihtimaline karşı ailesinin evden uzaklaştığını anlatan Zont, ''Annem ve kardeşlerim yangın çıkınca evden yukarı köye doğru uzaklaştılar. Ben de aşağı doğru kaçtım. Ekipler ailemi kurtarmaya çalışıyor. Şuanda hayatlarından endişeliyim. Nerede olduklarını bilmiyorum. Yangın bölgesine yakın 7 aile oturuyor'' dedi.
İskenderun Belediyesi İtfaiye Müdürü Ömer Çolak ise yangına farklı noktalardan müdahale edildiğini belirterek, şunları kaydetti: ''Yangının çıkış sebebi henüz belli değil. Yangın rüzgarın etkisiyle bir anda geniş bir alana yayıldı. Birçok ilçe ve beldeden ekipler yangını söndürmek için geldi. Yangının yerleşim birimlerine sıçramaması için önlemeler alıyoruz.''

VATANDAŞLAR EVLERİNE DÖNDÜ
Rüzgarın etkili olması nedeniyle güçlükle sürdürülen yangın söndürme çalışmalarına Hatay, Adana, Kahramanmaraş, Mersin ve Osmaniye'den gelen 40 arazöz, 2 helikopter, 5 dozer ve yaklaşık 250 yangın söndürme işçisi katıldı. nbsp;Yangının tehdit ettiği yerleşim yerlerinde evlerini boşaltan vatandaşlar da evlerine döndü. Yerleşim yerlerinden uzaklaşan yangının, yüksek bölgelerde kısmen devam ettiği, söndürme çalışmalarının sürdüğü bildirildi. nbsp;
Yine dün akşam saatlerinde, Antakya merkeze bağlı Küçükdalyan beldesi Soğuksu Mahallesi'ndeki dağlık alanda çıkan orman yangınının da tamamen kontrol altına alındığı ve soğutma çalışmaları yapıldığı belirtildi. nbsp;
Yangınların çıkış nedenleri ve zarar tespiti ile ilgili olarak, söndürme çalışmalarının tamamlanmasının ardından inceleme yapılacağı kaydedildi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...