Amaç, Türkiye'yi savaşa çekmek!

Amaç, Türkiye'yi savaşa çekmek!

GÜNDEM Haberleri

Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki ilçesi Akçakale'ye son dönemde üst üste havan mermilerinin düşmesi, akıllara bir kez daha ABD'de Haziran ayında oynanan "savaş oyunu"nu getirdi. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da bu noktaya dikkat çekerek, "Olaylar, Türkiye'yi Suriye'ye çekmek içindir" dedi.

Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki ilçesi Akçakale'ye son dönemde üst üste havan mermilerinin düşmesi, akıllara bir kez daha ABD'de Haziran ayında oynanan "savaş oyunu"nu getirdi. ABD'nin en önemli üç düşünce kuruluşu, liberallerin kalesi olarak bilinen Brookings Enstitüsü'nde bir araya gelerek Suriye kriziyle ilgili bir savaş oyunu oynamıştı. Hürriyet gazetesinin verdiği nbsp;habere göre; nbsp;ABD, Türkiye ve Suudi Arabistan'ı temsilen üç takım halinde yürütülen simülasyonda, Türkiye'deki bombalama olaylarının artmasının ardından Türkiye, Suriye'yi kısmen işgal etmişti.

AKÇAKALE'YE SURİYE BOMBASI: 5 ÖLÜ

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

HALK KAYMAKAMI HEDEF ALDI

OYUNDAKİ SENARYONUN AYNISI
"Önce Suriye'deki olaylarda ölenlerin sayısının artması meselesi gündeme geldi. Türkiye yine müdahaleden uzak durdu. Bu kez Suriye'den kaçan mültecilerin sayısı arttı. Bu da Türkiye'nin müdahalesine yetmedi. Senaryonun ilerleyen kısımlarında ne zaman ki Türkiye'de bombalama olayları başladı. Tüm dengeler değişti. Ve sonunda Türkiye, Suriye'ye tek başına girmek zorunda kaldı. Böylece ABD ve Suudi Arabistan ekiplerinin istediği oldu, Türkiye Suriye'ye bir askeri müdahaleye başladı. nbsp;Senaryoda bombalamaların nerelerde olduğu tek tek belirtilmedi. Ama Türkiye ekibinin konuyu kendi içindeki değerlendirmesinde Gaziantep ve Kahramanmaraş gündeme geldi. Bombalamaları kimin yaptığı da söylenmedi."

ATALAY DA BUNA DİKKAT ÇEKTİ
Akçakale'deki olaya hükümet kanadından ilk tepki Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'dan geldi. Atalay, "Bu olaylar, Türkiye'yi Suriye'ye çekmek içindir. Çok ileri ve vahim gelişme" dedi. nbsp; nbsp;

DAHA ÖNCE NOTA VERMİŞTİK
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine 29 Eylül'de Suriye tarafından düşen ve 3 kişinin yaralandığı top mermisi nedeniyle Ankara, Şam'a nota vermişti. Bakan Davutoğlu, Newyork'taki temasları sırasında Suriye'ye nota verildiğini ve konuyla ilgili BM ve NATO'nun da bilgilendirildiğini kaydetmişti. Akçakale ve diğer sınır boylarında alınması muhtemel bütün tedbirlerin alındığını vurgulayan Davutoğlu, Suriye tarafının ihlallerine karşı Türkiye'nin haklarını saklı tuttuğunun da altını çizmişti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...