Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Adanalı esnaftan açlık grevi

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Adanalı esnaftan açlık grevi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Adana'da çalıştıkları toptancı halinin 'tescil' edilmemesini protesto eden 38 hal esnafı, açlık grevine başladı.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin eski binasının önünde bir araya gelen Yüreğir Toptancı Hali esnafı, kayıt altında olmalarına ve vergi vermelerine rağmen toptancı halinin 'tescil' edilmediğini söyleyerek, durumu protesto etti. Yüreğir Sebze Hali Derneği çatısı altında bir araya gelen yaklaşık 60 kişilik grup, "Esnaf burada, başkan nerede?" sloganları atarak, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile görüşmek istedi. nbsp;
Burada grup adına konuşan Yüreğir Sebze Hali Derneği 2. Başkanı Hacı Yükselyayla, 1 Ocak'ta yürürlüğe giren 5957 sayılı hal yasasının, kayıt dışı ekonomiye karşı çıkarılan bir yasa olduğunu belirtti. Yükselyayla, söz konusu yasa gereğince hal kayıt sisteminin oluşturulduğunu ve bu sisteme dahil olmaları için 'tescillerinin' yapılmasının zorunlu olduğunu kaydetti. Yükselyayla Adana'daki Vedat Dalokay Hali'nin tescilinin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını ancak Yüreğir Toptancı Hali'nin tescilinin yapılmamasından yakınarak, "Sorunumuz çözülene kadar esnaf arkadaşlarımız süresiz açlık grevine başlıyor. Bu süreçte oluşacak ölümlerden, meydana gelecek fiziksel hasarlardan ve bütün olumsuzluklardan Büyükşehir Belediyesi sorumludur" dedi.
Konuşmaların ardından üzerinde 'Yüreğir Hali'nin tescilini istiyoruz' yazılı tişörtler giyen 38 hal esnafı, Abidin Dino Parkı'nda açlık grevine başladı. Esnaf, sorun çözülmezse grevi, 'ölüm orucuna' çevireceklerini dile getirdi. Açlık grevine başlayan esnafın bazılarının eşleri de parka gelerek, greve alkışlarıyla destek verdi.
Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise konuyu ilgilileriyle görüşüp, sorunu çözdüklerini belirterek, daha düzenli bir çalışma için Adana'daki toptancı hallerini tek bir çatı altında toplama konusunda çalışmalar kaydedeceklerini söyledi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...