Bakan Çelik'ten Esad'la hatıra fotoğrafına tepki

/ Kaynak: İHA
Bakan Çelik'ten Esad'la hatıra fotoğrafına tepki

Politika Haberleri  / İHA

Suriye'de aylardır tutuklu olan ve dün serbest bırakılan Gazeteci Cüneyt Ünal'ı almaya giden CHP heyetinin Suriye lideri Esad ile hatıra fotoğrafı çektirmesine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bakan Çelik, "Esad ile fotoğraf çektirecek başka bir lider mi yok dünyada? Ana muhalefet partisine bu durumu yakıştıramadım" diye tepki gösterdi.

nbsp;Aylardır Suriye'de tutuklu olan ve dün serbest bırakılan Gazeteci Cüneyt Ünal'ı almaya giden CHP heyeti nbsp;Esad ile hatıra fotoğrafı çektirmişti. Şanlıurfa'da bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, CHP heyetinin Esad ile fotoğraf çektirmesi konusunda şunları söyledi: nbsp;"Bir gazeteci arkadaşımızın günlerdir aylardır orada hapishanede veya gerçekten tüm özgürlüğü kısıtlanmış bir vaziyette bulunması hepimiz için üzüntü verici bir olaydı. Bunun oradan kurtarılıp buraya getirilmesi takdire şayan bir davranıştı harekettir. Bunu kimin yaptığını biz sorgulamayız ama bu gazetecinin özgürlüğe kavuşmasını Esad ile kol kola yaptık şeklinde söylerseniz bu işi siyasallaştırmış olursunuz bu işin insani boyutu doğru bir şeydir kimin ne gücü varsa ne imkanı varsa zorda olan özgürlüğü kısıtlanmış olan gazeteci de olsa bir vatandaş da olsa onu kurtarmak hepimizin insani görevidir. Buna böyle bakmamız gerekiyor ama bunu siyasallaştırdın mı buna politikayı bulaştırdığın zaman o zaman CHP'liler bu işin altında kalırlar. Yani Esad ile kol kola olunacak başka lider mi yok dünyada insanını çocuğunu katleden insan ile kol kola girmek ve fotoğraf çektirme gibi olayla oluyor bize bu işin siyasal boyut kazandırmaya çalışıyorlar ise o zamanda son derecede sıkıntılı bir tablo ortaya çıkıyordur ki ana muhalefete böyle bir diktatörlüğe kol kola kucak kucağa olmaya yakıştıramayız yani." nbsp;

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...