Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yeni şehir Tuzla'da yapılacak

- Güncelleme:
Yeni şehir Tuzla'da yapılacak

Ekonomi Haberleri

Orhanlı-Akfırat bölgesinde inşa edilecek yeni şehrin İstanbul'un cazibe merkezi olacağını belirten Başkan Yazıcı, "2 milyon metrekare alanda inşa edilecek kentte, mesken, iş, sosyal hayat, eğitim ve sağlık faaliyetlerinin tamamı bir arada bulunacak" dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 vizyonu projeleri arasında yer alan "İstanbul'a 2 yeni şehir"den biri, Tuzla'da start alıyor. Dev projelerin ayrıntıları hakkında bilgiler veren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Jeopolitik olarak kilit noktada yer alacak bu yeni şehrin inşası ile Tuzla, tüm ulaşım akslarının kesiştiği, uluslararası ölçekte bir yerleşim ve lojistik merkez olacak" dedi. Tuzla Orhanlı-Akfırat bölgesinde inşa edilecek yeni şehir İstanbul'un cazibe merkezi olması bekleniyor. 2 milyon metrekare alanda kurulacak yeni şehir projesi ile mesken, iş, sosyal hayat, eğitim ve sağlık faaliyetlerinin tümünün bir arada ve birbirine entegre bir şekilde kurgulanacağını ifade eden Başkan Yazıcı, projenin rezidans, apart otel, home ofis, mağazalar, ofis binaları, kültür sanat alanları, eğitim yerleşkesi, hastane, otel ve AVM gibi hizmet birimlerini kapsayacağını belirtti. 40 metre genişliğinde bulvarları ve yeşil mimari anlayışı ile inşa edilecek yeni şehirde, yağmur sularının yeniden kullanımı gibi çevresel dönüşüm unsurlarının da yer alacağını dile getirdi. Sabiha Gökçen Havaalanı'nın da, yapılacak olan yeni pistin hizmete girmesi ile yılda 45 milyon yolcuya hizmet vermesinin beklendiğine dikkati çeken Başkan Yazıcı, yeni şehir projesinin de, yedi yıldızlı otelleri, ticaret ve kültür merkezleri ile 45 milyon yolcunun ticaret ve konaklama için tercih edeceği bir merkez olacağını söyledi. Tuzla'nın İstanbul'da metro ve Marmaray'ın kesiştiği iki noktadan biri olduğuna dikkat çekerek, yeni şehrin mimari tasarım ve estetiğiyle dünya kentlerine model olacağını söyleyen Yazıcı, nbsp;Tuzla'da, üniversite sayısının 12'ye çıkacağını belirtti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...