Trafik cezası dul kadına maaş olarak dönecek

- Güncelleme:
Trafik cezası dul kadına maaş olarak dönecek

GÜNDEM Haberleri

Dul kadınlara iki ayda bir ödenecek 500 liralık maaş için yıllık 360 milyon lira ayrılırken, kaynağın önemli bir bölümü trafik cezalarından sağlanacak.

Hükümetin, eşi vefat eden ve hiçbir sosyal güvencesi bulunmayan kadınlar için başlattığı maaş uygulamasında 7. ay geride kaldı. Bugüne kadar aylık 250 lira maaş ödemesi yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 16 Ekim tarihi itibariyle 200 bin kadına aylık 500 lira, toplamda ise 90 milyon lira ödeme yaptı. Dul kadınlara nisan ayında 250 lira olarak başlayan maaş ödemeler yeni düzenleme ile iki ayda bir yapılıyor. Maaş için yıllık bütçeden 360 milyon lira ayrılırken, bu kaynağın önemli bir bölümünü trafik cezaları, gelir vergisinden alınan yüzde 2.8'lik pay ve reklam gelirleri oluşturuyor. Bugün'ün haberine göre yapılan yeni başvurular sonucu dul kadınlar için ayrılan kaynak da 450 milyon liraya çıkmış durumda.Bu arada, bugüne kadar yapılan incelemeler sırasında sevgilisi bulunan, anne babasının yanında yaşayan ve gerekli şartları taşımayan 60 binden fazla kadının maaş isteği geri çevrildiği belirtildi. Yetkililerin verdiği bilgiye göre, bu maaşa müracaatta süre sınırlaması bulunmuyor. Evlenen, maaşlı bir iş bulan kadınların maaşları ise iptal edilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...