İlk yerli otomobil üretildi, sır gibi saklanıyor

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
İlk yerli otomobil üretildi, sır gibi saklanıyor

Ekonomi Haberleri  / AA

MÜSİAD üyesi bir kuruluşun yerli elektrikli otomobil ürettiğini söyleyen Olpak, detaylı bilgi vermedi ancak aracı Başbakan'ın bile test ettiğini açıkladı.

Yerli otomobil konusunda üyelerin ciddi çalışmalar yaptığını söyleyen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, ilk yerli elektrikli otomobilin üretildiğini hatta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bile test sürüşünü yaptığını açıkladı. Anadolu Ajansı (AA) Finans Masası'nda açıklamalarda bulunan Olpak, ismini açıklamak istemediği bir MÜSİAD üyesi tarafından aracın üretildiğini ancak ticarileşmesi konusundaki sürecin daha sonra netleşeceğini kaydetti. Yerli projede Türk ürünü otomobil kastedildiğini ve bunun olmasını arzu ettiklerini ifade eden Olpak, "İşin babayiğit kısmında bu ne ölçüde yapılabilir bilmiyorum. Elektrikli otomobilleri fırsat olarak düşünüyoruz. Burada Türkiye'nin daha hızlı yol alacağını düşünüyoruz. Peki MÜSİAD'tan çıkacak mı? Üyelerimizin içinde bu konuda ciddi çalışma yapan var. Ürünlerini (elektrikli otomobil) şahsen test ettim. Ne zaman ticarileştirirler hep beraber göreceğiz." Söz konusu elektrikli otomobilinmenzil ve performansıyla ilgili de Olpak, "Test ettiğim aracın 300 kilometrenin üzerine çıkabildiğini söylediler. Ben bir performans eksikliği görmedim. Proje Başbakan'a iletildi. Kendisi de gördü hatta kısa bir tur da attılar" dedi. Söz konusu aracı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün de test ettiği gelen bilgiler arasında bulunuyor. nbsp;

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...