Paralimpik Oyunları'na görkemli açılış

/ Kaynak: İHA
Paralimpik Oyunları'na görkemli açılış

DİĞER SPORLAR Haberleri  / İHA

Londra Paralimpik Oyunları, görkemli bir açılış töreniyle başladı. 'Aydınlanma' adı verilen törende açılış konuşmasını Profesör Stephen Hawking yaptı.

Londra 2012 Paralimpik Oyunları, görkemli bir dans gösterisi ve 'Big Bang' (Büyük Patlama) uyarlamasının yapıldığı açılış töreniyle başladı. Profesör Stephen Hawking, yaklaşık 80 bin kişinin izlediği törende 'evrenin keşfi' temalı bir açılış konuşması yaptı. Bradley Hemmings ve Jenny Sealey tarafından hazırlanan 'Aydınlanma' adlı açılış töreninde engelli sanatçılar, 3 bin gönüllünün yardımıyla büyük bir gösteri düzenledi. nbsp;Gönüllüler arasında savaşta uzuvlarını kaybetmiş İngiliz askerler ve engelli eski atletler de bulunuyor. Londra'nın ev sahipliği yaptığı ve 11 gün sürecek Paralimpik Oyunları'na 165 ülkeden 4 binden fazla sporcu katılıyor. İngiltere'nin 300'den fazla atletle temsil edileceği Paralimpik Oyunları'na Türkiye'den 21'i kadın, 46'sı erkek olmak üzere 67 sporcu katılıyor. Türk sporcular halter, okçuluk, atıcılık, masa tenisi ve judonun da aralarında bulunduğu 10 branşta yarışacak. Sporcuların geçit töreninde Türk bayrağını, Pekin 2008 Paralimpik Oyunları'nda okçuluk dalında altın madalya kazanan Gizem Girişmen taşıdı. Törende, engellilere pilotluk eğitimi veren İngiliz yardım kuruluşu 'Aeorbility' alçak uçuş gösterisi yaptı. Olimpiyat Stadı'nda 'Big Bang'i temsil eden bir kürenin belirmesinin hemen ardından havai fişek gösterisine geçildi. Altı Paralimpik sporcu ve Paralimpik Oyunlar'da daha önce yarışan sporcular altın tekerlekli sandalyeler üzerinde stadyuma uçtu ve 4.5 metre uzunluğundaki esnek sırıklar üzerinde çıkan dansçıların Rihanna'nın şarkısı eşliğinde performansları başladı. Törene katılan Kraliçe II. Elizabeth'i Uluslararası Paralimpik Komitesi Başkanı Philip Craven karşıladı. nbsp;

DİĞER SPORLAR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...