Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Devlet hastanesinde sahte hemşire!

Devlet hastanesinde sahte hemşire!

GÜNDEM Haberleri

Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde bir ay boyunca acile gelenlere iğne yapan sahte hemşire yakayı ele verdi. Lise öğrencisi sahte hemşirenin foyası sınıftan arkadaşı hastalanınca ortaya çıktı.

Tekirdağ Kız Meslek Lisesi'nde son sınıfta okuyan 17 yaşındaki S.Ö, ailesinden habersiz Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne giderek, Çorlu'da Sağlık Lisesi son sınıfta okuduğunu ve hastanede staj yapmak istediğini söyledi. Kendisini hastaneye kabul ettiren sahte stajyer hemşire bir ay boyunca acilde görev yaptı. İddialara göre bir ay boyunca sahte hemşire acile gelenlere iğne ve serum yaptı.
Sahte hemşirenin foyası sınıfından bir kız arkadaşının hastalanmasıyla ortaya çıktı. Annesi ile birlikte acile giden kız öğrenci, sınıf arkadaşını hemşire kıyafetleri ile iğne yaparken görünce durumu annesine anlattı. Durumu acildeki görevlilere söyleyen anne Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi'ne (SABİM) mail ve telefonla ihbarda bulundu. İhbardan sonra S.Ö'nün belgelerini inceleyen hastane yönetimi genç kızı hastaneden uzaklaştırarak soruşturma başlattı.
Olayı doğrulayan Tekirdağ Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Raif Üzmez, "Bir bayan tarafından SABİM'e şikayette bululmuş. Biz bunun üzerine olayla ilgili inceleme başlattı. S.Ö isimli Tekirdağ Kız Meslek Lisesi öğrencisi bir kız hastanemize gelerek sağlık meslek lisesi öğrencisi olduğunu staj yapmak istediğini söylemiş. Hemşire kıyafeti giyerek burada dolaşmış. Güvenlik kamera görüntülerini inceledik. Bahse konu kızın hemşire kıyafetleri ile hastanede dolaşması var. Hemşire arkadaşlarla çay falan içiyor. Ama iğne yaptığına dair bir görüntüye ulaşamadık. Enjeksiyon odasına girip çıkarken görüntüsü yok. Olayla ilgili soruşturmamız sürüyor." dedi.
Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekipleri de olayla ilgili inceleme başlattı. Polis ekipleri ilerleyen günlerde S.Ö ve anne kızın ifadesine başvuracak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...