Dönüşüm kolaylaşacak, 'özel'in de önü açılacak

- Güncelleme:
Dönüşüm kolaylaşacak, 'özel'in de önü açılacak

Ekonomi Haberleri

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Kentsel dönüşüm için istediğimiz evrak sayısını azalttık, başvuru yerlerini artırdık. Bireysel talebi getirip özel sektöre başvuru imkânı sağladık" dedi

Kentsel dönüşümde gönüllülük esasının öncelikli olması için çalışmalar başlatıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşümde yönetmeliği yenilediklerini, vatandaşın yükünü azaltacak tedbirlek getirdiklerini ifade etti. Trabzon'da düzenlenen Çevre ve Madencilik Sempozyumu'nun ardından bir grup gazeteci ile gündemdeki konular hakkında sohbet eden Bayraktar, "31 Mayıs'ta yürürlüğe giren Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Yasa yürürlüğe girdi. Yayımladığımız genelgeleri yeniliyoruz. Geçtiğimiz 3-4 aylık sürede problemleri gördüklerini söyleyen Bayraktar, "Riskli bina tespitindeki işleri kolaylaştırdık. Birçok evrak istiyorduk, bunları azalttık. Bir diğeri vatandaşın özel sektöre başvurup risk tespiti yaptırmasının önünü açtık. Vatandaş belediyelere ve üniversitelere müracat edebilecek. Rezerv alan konusunda, riskli alan konusunda vatandaş yine kendisi başvuruda bulunabilecek" dedi.Bayraktar'ın verdiği bilgiye göre, vatandaşlar risk tespitini yaptırdıktan sonra yıkılması için belediyeye başvuracak. Kamu ortaklığı ile özel şirketin birlikte iş yapma yükümlülükleri bir araya getirilecek. Kira yardımının riskli bina tespi yapılması halinde mümkün olduğunu hatırlatan Bayraktar, vatandaşların alacakları kredilerin geri ödemesi hakkında da yenilikler getirdiklerini, bunların faizini sübvanse şartlarını düzenlediklerini, yönetmeliğin en geç 10 güne kadar?çıkacağını?ifade?etti. Kentsel dönüşüm için çok sayıda müracat aldıklarını, 106 kamu kuruluşunun risk tespiti için yetkili olduğunu, 100'ü için de inceleme yaptıklarını söyleyen Bayraktar, "Bunları inceliyoruz. Belediyelere direkt yetki verdik. Yetki alan kuruluşlarda elemanlar ve donanım artırıyoruz. Risk tespiti için 10 daire için 700 lira gibi bir rakam var. Bu da cüzi bir şey. Yakında broşürlerle de vatandaşı bilgilendireceğiz" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...