8 yaşında Bill Gates'e rakip oldu

- Güncelleme:
8 yaşında Bill Gates'e rakip oldu

Dünya Haberleri

2 yaşında bilgisayar kullanan, 5 yaşında internet sitesi sahibi olan İngiliz dâhi Jay Williams, Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in izinden gidiyor.

İngiltere'de yaşayan dâhi bir çocuk dünya devi Microsoft'un patronu Bill Gates'e rakip olarak gösteriliyor. Henüz 2 yaşındayken bilgisayar kullanmaya başlayan, oyun sitelerine kendi başına giren, 5 yaşındayken kendi internet sitesini yapan Jay Williams'ın (8) geleceği oldukça parlak gözüküyor. Birmingham'ın Erdington bölgesinde yaşayan küçük dâhi, bilgisayarında karşılaştığı problemleri kendisi çözüyor. Komşularının ve okulundaki bilgisayarın arızalarını da gideren küçük dahi Williams, kısa sürede yaşadığı bölgede meşhur bir kişi oldu. Annesi Sarah da oğlunun bu yeteneğini fark edince Jay Williams'ın bir teknoloji yarışmasına katılmasına izin verdi. Jay Williams, jüri tarafından "BT Internet Ranger Award" ödülüne layık görüldü. nbsp;

MİCROSOFT'UN PATRONU nbsp;
Microsoft'un kurucusu Bill Gates de, henüz 12 yaşındayken okulda ilk bilim kurslarına devam etmiş ve bilgisayar merakı sayesinde yazılımlardaki hatalarını arayıp bulmaya başlamıştı. Bu şekilde bilgisayar ve program konusunda uzmanlaşan Gates, sonraki yıllarda kurduğu Microsoft'un halen yönetim kurulu başkanlığını sürdürüyor. Gates'in kişisel serveti yaklaşık olarak 54 milyar dolar olarak tahmin edilmektedir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...