Esnaf yeni bir sicil affı istiyor

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Esnaf yeni bir sicil affı istiyor

Ekonomi Haberleri  / AA

Esnaf, bankacılıkta kara liste olarak adlandırılan, geçmişe dönük olumsuz bilgileri kullanma uygulamasına son verilmesini istiyor.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Bankalar Birliği'ne mektup yazarak yeni sicil affı için destek istedi. nbsp;Esnafın kredi kartı ya da çeklerini ödeyemediği için bankaların kara listesine girerek sicillerinin bozulduğu ve kredi alamadığını dile getiren Palandöken, mektupta esnafın durumunu anlattıklarını söyledi. Sicil Affı Yasası'nın amacına hizmet etmediğini savunan Palandöken, şunları kaydetti: "Kanunda öngörüldüğü şekilde borçlarını ödeyen veya borçlarını yeniden yapılandıran meslek mensuplarımızın bankalar nezdindeki sicil kayıtları kanuna rağmen silinmediği gibi yeni kredi başvuru talepleri de kötü sicil gerekçe gösterilerek reddediliyor." Palandöken, bankacılıkta kara liste uygulamasına son verilmesini isteyerek, sicili yeniden yapılandıracak yasal düzenlemenin etkin bir şekilde hayata geçirilmesinin şart olduğunu belirtti.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...