Ege'de göçmen dramı: 20 ölü

/ Kaynak: İHA
Ege'de göçmen dramı: 20 ölü

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Ege'de, Türkiye kıyılarından kaçak yollardan Yunanistan'ın Midilli adasına göçmen götüren bir teknenin batması sonucunda, ilk belirlemelere göre 20 göçmenin hayatını kaybettiği belirtildi.

Yunan Haber Ajansı AMNA, Türkiye'den yola çıktığı belirtilen teknenin Yunan karasularında alabora olduğunu duyurdu. Kaçak göçmenlere ait olduğu sanılan cesetlerin, Midilli adasının doğusunda yer alan Thermi bölgesinde kıyıya vurmuş şekilde tespit edildiği belirtildi. Yunan sahil koruma birimleri ve AB sınır polisi Fronteks tarafından başlatılan arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü kaydedilirken, 28 kişinin bulunduğu iddia edilen teknenin batma nedeninin şiddetli rüzgar olduğu açıklandı. Görgü tanıklarının ifadesine göre çoğu Iraklı kaçak göçmenin, Yunanistan'a ulaşmak için 2 bin dolar ödediği belirtildi.
Her yıl binlerce kaçak göçmen Türkiye'yi geçiş yolu olarak kullanarak AB ülkesi olan Yunanistan'a ulaşmaya çalışan göçmenlerin umuda yolculuk macerasının yine bir trajedi ile sona ermesi cesetleri gören halk tarafından da üzüntüyle karşılandı. Yunan makamları; ülkedeki ekonomik kriz ve artan suç oranı nedeniyle kaçak göçmenlerin durumunun, Yunanistan'daki en önemli sorunlar arasında olduğu bir kez daha vurguladı.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...