Bu da QR kodlu mezar taşı

Bu da QR kodlu mezar taşı

DÜNYA Haberleri

Türkiye'de öncü bir hamle ile ilk olarak gazetemizde uygulanan ve haberlere ait görsellerin internet ortamında da takip edilmesini sağlayan QR kodu teknolojisi, artık mezar taşlarında bile kullanıyor.

nbsp;Türkiye'de öncü bir hamle ile ilk olarak gazetemizde uygulanan ve haberlere ait görsellerin internet ortamında da takip edilmesini sağlayan QR kodu teknolojisi, artık mezar taşlarında bile kullanıyor. QR kodu, bir program yardımıyla akıllı telefonlarla okutularak ölen kişinin hayat hikayesine, fotoğraflarına, görüntülerine ve akraba ve arkadaşlarının onun hakkındaki taziye mesajlarına ulaşılıyor. Gill Tuttiett isimli İngiliz kadın, kocasının 55 yaşında kalpten öldüğünü, teknolojiye çok meraklı olduğu için mezar taşını da teknolojik hale getirmek istediğini söyledi. Tuttiett, "Sanırım kocam da mezar taşının böyle olmasını isterdi" dedi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...