Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Turkcell cüzdanı cepten cebe taşıdı

- Güncelleme:
Turkcell cüzdanı cepten cebe taşıdı

Ekonomi Haberleri

Dünyada ilk kez yapılan uygulama ile cüzdanları cepten çıkararak cep telefonuna taşıyan Turkcell, alışveriş ve bankacılık işlemlerini telefonlar aracılığıyla yaptıracak.

Kredi kartı numarası yerine cep telefonu numarası ile alışveriş, cepten temassız ödeme, cepten cebe para transferi, cepten fatura ödeme, paket satın alma, kişiye özel alışveriş fırsatları gibi pek çok özelliği tek bir platformda toplayan Turkcell, Turkcell Cüzdan'ı kullanıcılarına sundu. Platform sayesinde bir çok kredi kartını tek telefona tanımlayarak alışveriş yapmak mümkün. Önümüzdeki günlerde otobüs bileti ve sadakat kartların da yüklenebileceği sistem hakkında bilgi veren Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, "Turkcell olarak biz 2008 yılından bu yana bankalar ile birlikte çalışarak, mobil ödeme sistemlerine yatırım yapıyoruz. Turkcell Cüzdan da yine dünyada eşi benzeri olmayan devrim niteliğinde bir platform. Garanti Bankası'nın mobil ödeme sistemlerindeki deneyimi, Mastercard'ın güvenilir altyapısı ve Turkcell'in teknolojisini bir araya getiren Turkcell Cüzdan sayesinde müşterilerimiz artık cüzdanlarını evde bırakacak. Alışveriş ve e-ticarette yepyeni bir dönem başlayacak" dedi. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar da "Mobil ödeme, mobil bankacılık ve mobil sadakat programları alanında ihtiyaç duyulan tüm teknolojik altyapıyı tek bir serviste birleştirdiğimiz sistem 28 milyon Turkcell için şu an hazır. 2013 sonuna kadar 2 milyon kişinin bu sistemi aktif olarak kullanılacağını düşünüyorum. Tüm telefonlarla uyumlu olan Turkcell Cüzdanı banka müşterisi olsun ya da olmasın tüm Turkcell'liler kullanabiliyor. Turkcell'liler CUZDAN yazıp 7777'ye göndererek sistemi aktif edebiliyorlar" diye konuştu. Turkcell Cüzdan'a ilk etapta Akbank ve Garanti Bankasının kartları ile Denizbank ve Yapı Kredi Bankası'nın Mastercard / Maestro logolu temassız kartları eklenebiliyor. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...