O gurur Terim'in

- Güncelleme:
O gurur Terim'in

GÜNDEM Haberleri

Zaferin perde arkasını anlatan tecrübeli hoca, "Kaybettiğin zaman değil, bıraktığında bitersin. Bu parolayı hiçbir zaman unutmadık" dedi

Fatih Terim, Galatasaray'ın başındaki 3. döneminde adeta tarih yazıyor. Takımı yeniden inşa eden ve ilk sezonunda şampiyonluk kupasını kaldırmayı başaran tecrübeli çalıştırıcı, çıkışını bu sezon da sürdürdü. Ezeli rakibi Fenerbahçe'nin elinden Süper Kupa'yı alarak sezona giren Terim, 7 yıldır hasreti çekilen Şampiyonlar Ligi'nde hem de herkesin inancını kaybettiği bir anda Galatasaray'a tarihinin en başarılı dönemlerinden birini yaşattı. Basın mensuplarıyla dün Braga'da sohbet eden Terim, önemli mesajlar verdi. "Ben oyuncularıma her zaman söylüyorum: Kaybettiğin zaman değil bıraktığın zaman bitersin" sözüyle sohbete başlayan tecrübeli hoca, nbsp;"Ben puan hesabı aslında yapmam. 10 puanın yeterli olacağını öngördük. İlk maçtaki penaltılar verilse gruptan lider bile çıkabilirdik" dedi.

BURADA OLMAK GÜZEL ŞEY
Şampiyonlar Ligi'nde atılan her golün, yenilen her golün önemli olduğunu oyuncularına anlattığını söyleyen Terim, "İşte biz gruptan çıktıysak bundan dolayı. Cluj maçları bunu gösterdi. Yenilince bitmedik, bırakmadığımız için de devam ettik. UEFA maç skorlarının karşılaşma oynanırken skorboarda yazılmayacağını bildirmişti. Ancak Cluj'a avantaj sağlasın diye bizim moralimizi bozmak için maç skoru tabelaya yansımış olabilir. Gruptan çıkarak ilk hedefi gerçekleştirdik. Burada olmak başka bir şey. Ülke olarak buna ihtiyacımız vardı. Avrupa'nın ilk 16 takımı arasına girmek başarıdır. 19-20 milyon euroya transfer yapıyoruz, yerden yere vuruluyoruz. Millet 200 milyon euroya transfer yapıyor. İşte Manchester City örneği ortada. Üçüncü bile olamadılar" ifadelerini kullandı. nbsp;

Burak manşet oldu
Şampiyonlar Ligi'nde 2. Tur'a yükselen Galatasaray'da Burak Yılmaz, UEFA'nın resmi internet sitesinde manşet oldu. Maçın adamı seçilen Burak, kurada eşleşmek nbsp;istemedikleri takımlar olduğunu belirterek, "Şimdi galibiyetimizi kutlama vakti, ikinci tura sonra odaklanacağız" nbsp;şeklinde konuştu.

Rumenler şokta!

TARİHİ GALİBİYET AMA...
Galatasaray'ın Braga zaferi Portekiz basınını şaşırtmazken, Rumen basını Old Trafford'da aldıkları galibiyete rağmen gruptan çıkamamanın üzüntüsünü yaşadı. O Jogo, "Mağlubiyeti hak etmedik" başlığını atarken Mais Futebol, "Ne büyük kayıp. Braga hatayı Cluj'a 2 maçta da kaybederek yaptı" ifadelerini kullandı. A Bola, Galatasaray'ın ikinci yarıda iyi bir oyunla işi şansa bırakmadığını yazdı. Rumen Sporturilor, "Güzel üzüntü. Cluj Old Trafford'da Romanya futbol tarihinin en büyük galibiyetlerinden birini aldı ama dramatik bir şekilde elendi" ifadelerini kullandı. ProSport ise "İnanılmaz galibiyet, dev hayal kırıklığı" diye yazdı.

Messi: Galatasaray'la eşleşebiliriz
Dünyanın en iyi futbolcusu olarak gösterilen ve G.Saray'ın Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde eşleşmesi muhtemel rakipleri arasında yer alan Barcelona'da top koşturan Lionel Messi, NBA yıldızı Kobe Bryant'ın ardından Türk Hava Yolları'nın yeni ''marka elçisi'' oldu. Katalan ekibinin stadı Nou Camp'da düzenlenen basın toplantısında konuşan yıldız futbolcu, 'Avrupa'nın en iyi havayolu şirketi' nbsp;
olarak tanımladığı THY'nin marka yüzü olmaktan mutluluk duyduğunu söylerken, Kobe Bryant ile birlikte reklam filminde yer aldığı için de onur duyduğunu söyledi. Şampiyonlar Ligi'nde G.Saray ile eşleşme ihtimaline de değinen süper yıldız, "G.Saray'la oynama ihtimalimiz var. Bu turda olmasa bile sonraki turlarda da eşleşebiliriz. G.Saray her gün büyüyor ve gelişiyor" dedi.

Sivas yolcusu
Portekiz'e maçtan 2 gün önce giden ve karşılaşma sonrası 1 gün daha kalan Galatasaray, bugün direkt Sivas'a hareket edecek. Sabah saatlerinde kalkacak uçak yaklaşık 6.5 saatlik yolculuğun ardından Sivas'a varacak, kar yağışı engel olursa Kayseri'ye inilecek.

Ufuk'a motivasyon
Fatih Terim, Sivasspor maçında kaleyi teslim edeceği Ufuk Ceylan'a dünkü antrenmanda büyük ilgi gösterdi. Çalışma boyunca Ufuk'la sürekli olarak motive edici konuşmalar yapan tecrübeli çalıştırıcı, genç kaleciyi kurtarışları sonrasında tebrik etmeyi ihmal etmedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...