Bakan Çelik: Ben buna saldırı diyorum

/ Kaynak: AA
Bakan Çelik: Ben buna saldırı diyorum

GÜNDEM Haberleri  / AA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine top mermisi düşmesine ilişkin, ''Ben buna saldırı diyorum. Çünkü bu topun menzili bellidir'' dedi.

Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan nbsp;Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, nbsp;yarın sabah bir grup milletvekiliyle birlikte Akçakale'ye gideceğini bildirdi. Bölgedeki çatışmanın 25 gündür devam ettiğini belirten Çelik, bu çatışmalardan Türkiye'nin de zarar görmeye başladığını ifade etti. Çelik, ''Ben buna saldırı diyorum. Çünkü bu topun menzili bellidir. Böyle bir şey olabilir mi? Nereye attığını bilmemeleri mümkün değil. Sınır bölgesinde bu olayların yaşanması, Türkiye'nin de yani bu kadar sabrının da sınanmaması gerekiyor. Bir taraftan halkına zulmedeceksin, diğer taraftan halkına zulmetmek yetmiyormuş gibi Türkiye'ye dönük mütecaviz bir tablo ortaya koyacaksın'' diye konuştu.

TAMPON BÖLGE GÜNDEMDE Mİ?
Bakan Çelik, Suriye'ye ilişkin de bir tezkerenin gelip gelmeyeceği yönündeki soru üzerine, TBMM Genel Kurulu'nun yarın saat 10.00'da toplanacağını anımsatarak, ''Büyük bir ihtimalle tezkere var ama bu tezkere bildiğimiz, malum Kuzey Irak'la ilgili olan tezkere. Yarın göreceğiz. Tezkereyle ilgili gündem maddesi geldi, Danışma Kurulu önerisi geldi. Büyük bir ihtimalle mevcut devam eden tezkeredir'' dedi. Bakan Çelik, ''Tampon bölge konusu gündeme gelebilir mi?'' sorusuna, ''Mutlaka Sayın Başbakanımız bir değerlendirme yapacaktır. Akçakale'nin bulunduğu durum, vatandaşın güvenliği açısından oluşan tehlike ortada. Karşı tarafta ne yaptığını bilmeyen bir güruhun olduğu ortaya çıkıyor. Buna karşı tabii ki tedbir alınması gerekiyor. Vatandaşın güvenliği bizim için her şeyin önünde. Vatandaşımızı güvenli bir ortamda tutmak durumundayız'' cevabını verdi. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...