Bakan Eker hakkındaki gensoru reddedildi

Bakan Eker hakkındaki gensoru reddedildi

Politika Haberleri

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker hakkında CHP'nin verdiği gensoru önergesinin gündeme alınması reddedildi. Eker, CHP'nin kendisi hakkında verdiği gensoru önergesiyle ilgili, "Bir yanlış varsa sağlam delillerle bunu dile getirirsiniz. Geçen sene verdiğiniz gensoru metni de elimde, aralarında bir fark yok, aynı teraneler, aynı hikayeler ve hiçbirisi gerçeği dayanmıyor" dedi.

TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmede, Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker hakkında verilen gensoru önergesinin gündeme alınması reddedildi. nbsp;TBMM Genel Kurulu'nda CHP'nin kendisi hakkında verdiği gensoru önergesi üzerinde söz alan Eker, konuşmasına "Bir CHP klasiği ile daha karşı karşıyayız" diyerek başladı ve CHP'nin geçen yıl kendisi hakkında verdiği gensoru önergesini hatırlattı. nbsp;Gensorunun anayasal bir hak olduğunu ve saygıyla karşıladıklarını belirten Eker, "Bir yanlış varsa sağlam delillerle bunu dile getirirsiniz. Geçen sene verdiğiniz gensoru metni de elimde, aralarında bir fark yok, aynı teraneler, aynı hikayeler ve hiçbirisi gerçeği dayanmıyor" diye konuştu. nbsp;

MUHALEFETİN DURUMU TRAJİKOMİK
Gensoru önergesi metninde geçen "10 yıllık hükümetinizde hayvancılık bitme noktasına geldi. Son on yılda nüfus yüzde 25 artarken, hayvan mevcudu aynı oranda azaldı, ıslah çalışmaları yetersiz kaldı" şeklindeki ifadeleri okuyan Eker, şunları kaydetti: nbsp;"Yukarıda Allah var. Necatibey Caddesi'nde TÜİK var. Oraya kadar gidemiyorsanız, TÜİK'in bir web sitesi var, oraya girersiniz, Türkiye'nin nüfusu son 10 yılda ne kadar arttı, Türkiye'nin hayvan sayısı ne kadar arttı, bunu oradan öğrenirsiniz. Kalkıp da öyle gayri ciddi ifadelerle bunları buralardan gensorunun iddiası haline getirmek hakikaten muhalefet açısından içine düşülen durumu göstermesi bakımından sadece trajikomik değil, hazin bir durumdur." nbsp;2002 yılında Türkiye'nin nüfusunun 66 milyon, 2011 yılında 74.7 milyon olduğunu ve artışın yüzde 25 değil, yüzde 13 olduğunu ifade eden Bakan Eker, "Gelelim hayvan sayısına. Herkes bilir ki Türkiye'de ilk hayvan sayımı TÜİK tarafından 1984'te yapıldı. Niye 1984'ü değil de 1980'i söylüyorsun. Demek ki siz bilgiyi de saklıyorsunuz. Ama milletin bilgisi var. Kimin doğru kimin yanlış yaptığını iyi biliyor ve kararını günü geldiğinde veriyor" şeklinde konuştu. nbsp;
nbsp; nbsp;
HAYVANCILIĞIN BİTMESİ BU MU?
1984 yılında Türkiye'nin büyükbaş hayvan sayısının 12 milyon 900 bin baş olduğunu, küçükbaş hayvan varlığının da 53 milyon olduğuna dikkati çeken Eker, 1984-2002 arasında hayvan sayısının yüzde 24 azalarak, 12.9 milyondan 9.8 milyona düştüğünü belirtti. Eker, "Ben nereden devraldım, 9.8'den. Büyükbaş sayısı yüzde 27.5 arttı, keçi sayısı yüzde 7.3 arttı. Toplam küçükbaş sayısı 31.9 milyondan 32.3 milyon başa çıktı. Şimdi bu mu bitmek, hayvancılığın bitmesi bu mu? Süt üretimi bizim iktidarımız döneminde yüzde 79.1 arttı. Et üretimi, yüzde 84.7, 421 bin tondan 777 bin tona çıktı. İnek başına süt verimi yüzde 70 arttı. Sığırda et verimi yüzde 36.4 arttı. Hayvansal hasıla 5.9 milyar dolardan 18.5 milyar dolara çıktı" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...