Akdeniz'in bekçileri

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Akdeniz'in bekçileri

GÜNDEM Haberleri  / AA

Donanmanın gözü, Suriye'deki iç savaş ve Rumların gaz arama çalışmalarıyla gerilen Akdeniz'de... Milli tasarım harikası, Savaş Yönetim Sistemi (Genesis) ile hedefler 12'den vuruluyor.

Marmaris-Aksaz'daki Güney Görev Grup Komutanlığı'na bağlı TCG Gökçeada ve TCG Gelibolu fırkateynleri, 1 karakol gemisi ile 4 hücumbotun Ege açıklarında atış becerilerini sergiledi. Türkiye son dönemde Türk tersanelerinde üretilen modern savaş gemileri ve milli tasarım harikası Savaş Yönetim Sistemi (Genesis) ile modernize edilen yüzer askeri unsurlarıyla dikkati çekiyor. Taktik kabiliyeti ve atış gücü maksimum düzeye çıkaran TCG Gökçeada fırkateyni de bunlardan biri. Bir fırkateyn satın almak için 250-350 milyon dolara ihtiyaç duyulurken, Türk mühendislerin geliştirdiği ve patenti Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Genesis yazılımının uygulaması 15-20 milyon dolar gerektiriyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Seahawk tipi helikopter de Donanmanın gücüne güç katıyor. Açık denizde bulunan ve çıplak gözle görülemeyecek kadar uzak mesafede konuşlanmasına rağmen komutanın ''Bismillah atış serbest'' komutuyla peş peşe ateşlenen toplarla hedefler imha edildi. 'Türk donanması kabiliyetleri ile dosta güven, bi defa daha düşmana korku verdi. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...