Ladin öldürüldüğünde silahsızdı

Ladin öldürüldüğünde silahsızdı

DÜNYA Haberleri

EL Kaide liderini öldüren ekipte yer alan ABD'li asker, Bin Ladin'in öldürülürken silahsız olduğunu iddia etti.

ABD, nbsp;4 Eylül'de satışa sunulacak nbsp;El Kaide lideri Usame bin Ladin'i operasyonunun gerçekleştiren SEAL adıyla bilinen altı donanma askerinden birinin yazdığı "No Easy Day" adlı kitabı konuşuyor. nbsp;Mark Owen takma adını kullanan asker, nbsp;kitapta Bin Ladin'in öldürülürken silahsız olduğunu yazdı. Pakistan'da Bin Ladin'in öldürüldüğü baskının detaylarının yer aldığı kitapta, donanma askerleri Pakistan Abbottabad'daki eve girdiğinde Ladin'in silahsız ve başına bir kurşun isabet etmiş olduğu yer aldı. ABD'li yetkililerin inceleme başlattığı kitaba göre; askerler dar bir merdivenden yukarı çıkarken askerlerden biri kafasını bir kapı aralığından uzatan bir adam gördü. Owen yazısında, "Yukarı çıkmamıza beş basamaktan az kalmıştı ki susturucu kullanılarak ateş edildiğini duydum. Bulunduğum yerden kurşunların hedefe isabet edip etmediğini anlayamadım. Adam karanlık odanın içinde kayboldu" diyor.

YANINDA KADIN VARDI
Kitaba göre takım üyeleri odaya girdi ve Bin Ladin'in üzerinde feryat eden kolsuz beyaz bir tişört, sarımsı bol bir pantolon ve tunik giyen bir kadını gördüler. Bin Ladin'in elinde bir silahı olduğu ve donanma askerleri odaya girdiğinde karşı koyduğu belirtilen sayısız rapora rağmen; Owen kitabında odaya girdiklerinde Ladin'in silahsız olduğunu yazdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...