Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Davutoğlu Mısır'a gitti

/ Kaynak: İHA
Davutoğlu Mısır'a gitti

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Davutoğlu, Arap Ligi Dışişleri Bakanları ile birlikte Gazze'yi ziyaret etmek üzere bugün Mısır'a gitti.

Davutoğlu, Arap Ligi Dışişleri Bakanları ile birlikte Gazze'yi ziyaret etmek üzere bugün Mısır'a gitti. Hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen Davutoğlu, İsrail ve Filistin arasında en kısa zamanda bir ateşkes sağlanmasını umduklarını belirterek, "Burada önemli olan insan canıdır. Gazze halkı son yıllarda çok büyük acılar çekti. Taraflar arasındaki görüş ayrılığını giderebilmek için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Gazze bir insanlık trajedisidir. Uluslararası toplumun bu trajediye kayıtsız kalması sadece bölgemizin istikrarsızlığa yönelmesine sebebiyet vermez, aynı zamanda insanlık vicdanında büyük yaralar açar. Onun için İsrail saldırılarının biran önce durdurulması için yapılması gereken ne varsa yapmaya kararlıyız" diye konuştu.

##tgvideo##

Özellikle Mısır'la yakın bir mesai içinde olduklarını ifade eden Davutoğlu, Mısır ile Türkiye arasındaki yakın işbirliğinin, Ortadoğu'daki barış hamlelerine önemli bir ivme kazandıracağını söyledi. Bugün Arap Ligi dışişleri bakanlarından bir grup meslektaşı ile birlikte Gazze'ye ziyarette bulunacaklarını ifade eden Davutoğlu, "Bu ziyaretin temel amacı Gazze halkıyla dayanışmamızı göstermektir. Gazze halkına buradan da seslenmek istiyorum. Hiçbir zaman kendilerini yalnız hissetmemeliler. Hem Türkiye, 75 milyon insanıyla bir bütün olarak Gazze halkının yanında olmuştur, hem bölge halkları da Gazze halkının yanındadır" diye konuştu.


Bakan Davutoğlu, bölgede artık kalıcı adımlar atılması gerektiğini belirterek, "Bu kalıcı adımlar Filistin'de yaşayabilir ve sürdürülebilir bir devlet yapısını ortaya çıkaracak sınırlar içinde, başkenti
Doğu Kudüs olan bir Filistin devletinin doğması, yaşaması ve sürdürülebilirliğinin garanti altına alınması yönünde olmalıdır. Bu çerçevede bundan sonra bütün ilgili taraflarla çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.


Davutoğlu, gazetecilerin, Suriye sınırına yerleştirilmek üzere NATO'dan patriot füzesi istenmesine ilişkin sorusuna şu karşılığı verdi:


"NATO'nun bu konudaki kapasitelerini Türkiye'yi sağlaması konusunda mutabakat var. Özellikle patriotlar konusunda son dönemde bu çalışmalar yoğunlaşmıştır. Muhtemel gelişmeler de göz önüne alınarak müzakereler son aşamasına gelmiştir. Yakın zamanda bu müracaat, resmi bir şekilde süreç müracaat anlamında sonlandırılacak. İnşallah bu istişareler belli bir aşamaya geldiğinde başvuru yapılacaktır."


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, füzelerin savunma amaçlı kullanılacağını vurguladı.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...