Almanya'da göstericiler polisle çatıştı

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Almanya'da göstericiler polisle çatıştı

Dünya Haberleri  / AA

Almanya'nın Magdeburg kentinde dün akşam aşırı sağcıların yapmak istediği bir yürüyüşü engellemeye çalışan solcu göstericiler polisle çatıştı.

Magdeburg polisi ve savcılık bugün yaptığı açıklamada, başlangıçta insan zinciri oluşturmak ve uyarı nöbeti tutmak isteyen solcu göstericilerin daha sonra polisle çatıştığını, olaylar sırasında polislere beton parçalarının atıldığını, bu nedenle öldürmeye teşebbüs suçundan soruşturma başlatıldığını belirtti.

Solcu grupların aşırı sağcılara karşı düzenlediği gösteriye Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel, Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth ve Sol Parti Eşbaşkanı Gesine Lötzsch de katılarak, Magdeburg'daki vatandaşların aşırı sağcılara karşı mücadelesini takdir etti ve aşırı sağcı Almanya'nın Milliyetçi Demokratik Partisinin (NPD) yasaklanmasını istedi.

Magdeburg'un 2. Dünya Savaşı sırasında 16 Ocak 1945 tarihinde müttefik ülkeler tarafından bombalanmasını protesto etmek amacıyla her yıl aşırı sağcıların düzenlediği yürüyüşe bu yıl da yaklaşık 1200 aşırı sağcının katıldığı ve olayların çıkmasını önlemek için yaklaşık 2 bin polisin görev yaptığı bildirildi.

Dünya
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...