Şimşek: Bir daha milletin iradesine müdahale olmaz

/ Kaynak: İHA
Şimşek: Bir daha milletin iradesine müdahale olmaz

Politika Haberleri  / İHA

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Balyoz davasından çıkan tutuklama kararları ile ilgili olarak, "Dünkü kararın anlamı şu; bir daha milletin iradesine, halkın iradesine asla müdahale olamaz. Müdahale edenler karşısında hukuku bulacak, milleti bulacak. Ve gerekli cezaya çarptırılacaklar" dedi.

Yeni Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Batman İl Danışma Toplantısı'na katılan Maliye Bakanı Şimşek, Balyoz davasını değerlendirdi. Bakan Şimşek, "Bu ülkede güzel reformlar yapılıyor, güzel bir değişim ve dönüşüm de var. Sadece ekonomide değil, özellikle demokrasi alanında da katettiği mesafe ortada. Dün bir karar açıklandı. Bu karar şunu açık ve net olarak gösteriyor. Bundan sonra milletin iradesine bir müdahale olmayacak, olamayacaktır. Çünkü bu müdahaleyi yapanlara veya buna teşebbüs edenlere çok açık ve net olarak tabi ki millet kayıtsız kalmadığı gibi, sistem de kayıtsız kalmıyor. Bunlar tabi ki Türkiye için önemli dönüm noktaları. Hakikaten biz ileri demokrasi anlamında, temel hak ve özgürlükler anlamında birçok badireyi atlattık. Çok önemli gelişmeler sağladık. Bence dünkü kararın anlamı şu; bir daha milletin iradesine, halkın iradesine asla müdahale olamaz. Müdahale edenler karşısında hukuku bulacak, milleti bulacak. Ve gerekli cezaya çarptırılacaklar" diye konuştu. nbsp; nbsp;

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...