Erdoğan: Milletimize bedel ödetmeyiz

/ Kaynak: AA
Erdoğan: Milletimize bedel ödetmeyiz

Politika Haberleri  / AA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, millete yeni bedeller ödetilmesine, yeni faturalar yüklenmesine asla müsaade etmeyeceklerini belirterek, "Özellikle kardeşliğimizi hedef almak suretiyle yapılan saldırıları, girişimleri, kirli senaryoları biz yine kardeşliğimizle dayanışmamızla bertaraf edeceğiz" dedi.




nbsp;Erdoğan, Mevlana Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de işsizliğin son dönemlerin en düşük seviyesinde olduğunu belirtti.
nbsp; İspanya, Yunanistan'da bu oranın yüzde 25'lere çıktığına, bu ü lkelerde her alanda kesintilerin yapıldığına dikkati çeken Erdoğan, "Maaşlar indiriliyor, ikramiyeler kesiliyor. Biz ise enflasyona halkımızı ezdirmedik. Vatandaşım cebindeki paranın satın alma gücünü artırdık ve hep daha üstte zam yaptık. Şu anda İngiltere'de okul harçları üç kat artırılırken biz harçları kaldırdık" diye konuştu.
nbsp; Yıl başından itibaren öğrencilerin burs ve kredilerini de artıracakların ı bildiren Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:
nbsp; "Biz buyuz. Ama bunu göremeyenler yok mu? Var. Gözleri var görmezler, kulakları var duymazlar, dilleri var hakkı, hakikati konuşamazlar. Çünkü onlar gözleri kapalı olarak gündüz dolaşırlar çünkü onların hayatı hep gecedir. Allah'ın izniyle, milletimizin güven ve desteğiyle, sizlerin hayır dualarıyla Türkiye kararlı şekilde yoluna devam ediyor. Bizler bu kararlılıktan asla vazgeçmeyeceğiz ve yolumuza bu şekilde devam edeceğiz. Bu yürüyüşü, bu istikrarlı yürüyüşü hiçbir zaman kesintiye uğratmayacağız. 2023 hedeflerimize artık şurada 10 yıl kaldı. Hep birlikte çalışarak, üreterek bir birimize inanarak, güvenerek 2023 hedeflerimizi de tutturacak ve Türkiye'nin dünyanın ilk on arasında yer aldığını göreceğiz. Bütçe görüşmelerinde ifade ettim, ekonomi ve demokrasi bir birini güçlendiren, bir birini destekleyen yani atbaşı giden iki alandır. Ekonominin kötüye gittiği dönemlerde demokrasi yara aldı. Müdahale edilen dönemlerde ekonomi yara aldı. 27 Nisan'da e-bildiri yayımlandığında oluşan faiz artışıyla Türkiye yıllık 2 milyar dolar tutarında ağır bir bedel ödedi. Aynı şekilde 28 Şubat döneminde ödenen ekonomik bedeli en iyi Konya biliyor. Anadolu'nun ortasında kendi yağıyla kavrulan, kendi imkanlarıyla büyüyen Konya sanayisine, Konya ticaretine 28 Şubat'ta çok ağır darbe indirmek istediler. Ama Konya da Türkiye'nin diğer şehirleri de bu darbelere göğüs gerdi, sabretti hem Türkiye'yi büyütmeye hem de demokrasiyi yüceltmeye devam etti."
nbsp;
nbsp; -"Ne olur birbirimizi Allah için çok sevelim"-
nbsp;
nbsp; "Ne olur birbirimizi Allah için çok sevelim" ifadesini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti.
nbsp; "Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere asla pirim vermeyelim. Biz enerjimizi burada harcamayacağız. Biz enerjimizi dışarıya harcayalım. Bizi ayırmak isteyenlere, bölmek isteyenlere asla kulak asmayalım. Çünkü bizim bu ülkede yapacağımız daha çok iş var. Yapacağımız daha çok şeyler var. Bizi kıskananlar var. Onların oyununa gelmeyelim. İnanıyorum ki bu oyunu bozacağız. Bu güzel gidişimizi, bu birlik beraberlik içindeki gidişimizi kıskananlara en güzel cevabı sizler birlik, beraberlik içinde bugüne kadar hep sandıklarda verdiniz. İnanıyorum ki bundan sonra da vereceksiniz. Bu millete, bu ülkeye, Konya'ya, Konya gibi şehirlerimize yeni bedeller ödetilmesine, yeni faturalar yüklenmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Özellikle kardeşliğimizi hedef almak suretiyle yapılan saldırıları, girişimleri, kirli senaryoları biz yine kardeşliğimizle dayanışmamızla bertaraf edeceğiz. Güneydoğumuzda, Doğumuzda bizleri Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Romanıyla, Arnavutuyla, Boşnakıyla birbirine düşürmek isteyenlere asla prim vermeyeceğiz. Biz 'Yaradılanı Yaradan'dan ötürü' sevmeye devam edeceğiz."
nbsp;
nbsp; -Kurdeleyi Beren kesti-
nbsp;
nbsp; Erdoğan, konuşmasının ardından beraberindeki bakanlarla hizmet ve eserlerin toplu açılışını gerçekleştirdi. Video konferansla Numune Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, Katı Atık Dönüşüm Tesisi ve Bağbaşı Barajı'ndaki yetkililere bağlanan Erdoğan, tesislerin açılışını yaptı.
nbsp; Hastane açılışını Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da aralarında bulunduğu heyete bağlanarak yapan Erdoğan, açılışı hastanede 2,5 aydır tedavi gören Beren'in yapması istedi.
nbsp; Açılışı yapılan hizmet eser ve tesislerin Konya'ya layık olduğunu ifade eden Erdoğan, "Gez Konya'yı gör dünyayı. Öyle miydi? Böyle bir söz vardı. Dünyayı artık gezmeye gerek yok Konya yeter maşallah" dedi.
nbsp; Başbakan Erdoğan daha sonra taktığı atkıdan açılışa katılan vatandaşlara da dağıttı. Bu sırada kalabalık nedeniyle ezilme tehlikesi geçiren iki kız kardeş ve annelerini gören Erdoğan, korumalarına verdiği talimatla kalabalıktan çıkarılmalarını sağladı.
nbsp; Bu arada, tören alanında Başbakan Erdoğan'ın konuşmasını yaptığı sahnenin yanına asılan Hazreti Mevlana'nın "İnsanda güzel olan yüzdür / Yüzde g üzel olan gö zdür / Ama insanı insan yapan / Ağzından çıkan sözdür" beyitinin yer aldığı pankart ile "1071 Anadolu'ya mührümüz, 2071 cihana hükmümüz" pankartı dikkat çekti.
nbsp; Törene Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan, Sağlı k Bakanı Akdağ, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya milletvekilleri de katıldı.
Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...