Sözleşmeli personel kadrolu oluyor

- Güncelleme:
Sözleşmeli personel kadrolu oluyor

Ekonomi Haberleri

Belediyelerde 'kadro' bekleyen işçilere sevindirici haber geldi. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, AK Parti'nin Kızılcahamam Kampı'nda aldığı haberi şöyle açıkladı: "Başbakan Erdoğan'ın belediyelerdeki sözleşmeli personelin kadroya alınmasına yönelik çalışma için talimat verdiğini Bakanımız Faruk Çelik'ten öğrendik."

AK Parti'nin, Kızılcahamam'da gerçekleştirdiği 19. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda, uzun süredir kadroya geçmeyi bekleyen belediyelerdeki sözleşmeli personele müjdeli haber çıktı. Milletvekillerinin, bu personelin durumunu gündeme getirmesi üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Hemen bu konuda gerekli çalışmayı yapalım ve Bakanlar Kurulu'nda değerlendirelim" talimatını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e verdiği öğrenildi. 2011 seçimleri öncesinde öğretmenler başta olmak üzere kamuda çalışan sözleşmeliler kadroya geçirilmişti. Ancak, 4B kapsamında olmadıkları için 18 bini aşkın belediye sözleşmeli personeli bundan yararlanamamıştı. Atılacak adımla nbsp;belediyelerde görev yapan 18 bini aşkın kişi kadroya geçirilecek.
Bakan Çelik'in, 5393 sayılı yasada değişiklik planlayan bir düzenlemeyi Bakanlar Kurulu toplantısına getirmesi bekleniyor. Düzenlemenin ise Meclis'teki yoğun gündeme bağlı olarak 2013 başlarında yasalaşması planlanıyor. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da, Başbakan'ın talimat verdiği bilgisini, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'ten aldıklarını bildirdi. Konfederasyon olarak yürüttükleri çalışmalarla kamudaki sözleşmeli personelin kadro meselesini çözdüklerini belirten Gündoğdu, Başbakan ile 20 Eylül'de görüştüklerini hatırlattı. Gündoğdu, bu görüşmede Başbakan Erdoğan'a kadro alamayan sözleşmeli personelin kadroya alınması talebini bir defa daha ilettiklerini ve konunun en kısa sürede çözülmesine yönelik beklentilerini dile getirdiklerini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...