Kaçmak için 5 dakikanız var

Kaçmak için 5 dakikanız var

DÜNYA Haberleri

İsrail, Gazze'deki bazı aileleri telefonla arayarak "Evinizden çıkın vuracağız" dedikten 5 dakika sonra saldırıyı gerçekleştiriyor, çoğu aile kaçmaya bile zaman bulamıyor.

Kadın çocuk demeden 6 günden bu yana Gazze'ye bomba yağdıran İsrail, sivilleri 'yanlışlıkla vurduk' dese de katliamlarını planlı olarak gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Gazze'de bazı evlere gelen telefonlarda, İsrail'den aradıklarını belirten kişilerin "evinizden çıkın vuracağız", "kaçmanız için 5 dakikanız var" diyerek aileleri tehdit ettiği belirlendi.Telefon gelen aileler, çocuklarını alarak biran önce evlerinden uzaklaşmaya çalışıyor. Aile fertlerinden 11 kişiyi İsrail bombardımanında dün kaybeden Ed-Delu Ailesi gibi bazı aileler, saldırının yapılacağına dair telefon alan aileler kadar şanslı olmuyor. "İsrail'in insafına kalmış" diyen bazı aileler, evlerindeki telefonların çalmasını korkuyla bekliyor. Sivil yerleşim yerlerinin hedef alındığı hava saldırıları, her geçen gün şiddetini artırırken, aileler ne yapacaklarını şaşırmış durumda. Şimdiye kadarki evlerden çoğu, herhangi bir tehdit telefonu almadan doğrudan savaş uçaklarının hedefi oldu.İsrail'in 2008'de Gazze'ye düzenlediği saldırılarda da aynı uygulamanın yapıldığı öğrenildi. Hamas liderlerinden Nazar Reyyan'ın oğlu Bera Reyyan, 2008'de İsraillerden gelen "evinizden çıkın vuracağız" tehdit telefonunu sonrası evlerinin vurulduğunu bildirdi. Reyyan, "Babam, İsrail'in tehditlerine boyun eğmeyeceğimizi söyledi. Evi boşaltmadık. Bedeli ağır oldu. Babamı, annemi, kardeşlerimi kaybettim" dedi. nbsp;
Saldırıların 6. günündeki bilanço ise yine ağırdı. İsrail jetlerinin bomba yağdırdığı Gazze'de aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 22 kişi öldü, 48 kişi de yaralandı. Şu ana kadar hayatını kaybeden 106 Filistinliden 23'ünün, 783 yaralıdan ise 267'sinin çocuk olduğu kaydedildi. Şiddeti her geçen gün arttıran İsrail'in hava ve deniz saldırılarının ardından 40 bin İsrail askerini de Gazze sınırına konuşlandırdığı bildirildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...