Türk çağdaş sanatı Uzakdoğu'da

/ Kaynak: OZEL
Türk çağdaş sanatı Uzakdoğu'da

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / OZEL

Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman'ın küratörlüğünde, Türk çağdaş sanatının son dönem örnekleri Güney Kore'nin başkenti Seul'de görücüye çıktı



Güney Kore'nin başkenti Seul'de, Contemporary İstanbul tarafından, genç ve usta Türk sanatçıların eserlerinden oluşan uluslararası bir sergi düzenleniyor. 26 Eylül'e kadar sürecek olan ve küratörlüğünü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman'ın yaptığı "Encounters: Turkish Contemporary Art in Korea nbsp; (Karşılaşmalar: Türk Çağdaş Sanatı Kore'de)" adlı sergide, 54 sanatçının video, yeni medya, enstelasyon, pentür, fotoğraf ve heykelden oluşan 100 eseri ilkç defa bu kadar geniş bir yelpazeyle Uzakdoğu'da sergileniyor.
##tgvideo##

"Türk çağdaş sanatını dünyaya açıyoruz"


Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, Türk çağdaş sanatını dünyayla buluşturmayı misyon edindiklerini belirterek, "Türkiye'de çağdaş sanat giderek güçleniyor. Biz bu süreci daha hızlandırmayı, Türk çağdaş sanatını ve sanatçılarımızı uluslararası platformlara taşımayı amaçlıyoruz. nbsp; Encounters: Turkish Contemporary Art in Korea sergisi, Türk çağdaş sanatının küresel çapta bilinirliğini artıracak" dedi. Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman'ın açıklaması ise şöyle: "Türkiye ve Güney Kore'nin yolları, 1950'li yıllardan günümüze kadar çeşitli nedenlerle kesişiyor ve birbirini etkiliyor. Türk sanatının çocukluk hastalıklarından kurtulduğunu gösteren yapıtlardan oluşan bu sergi, Batıdaki en Doğulu ülkenin, Doğudaki en 'Batılı' ülkeyle olan temasını vurguluyor. Türkiye'deki çağdaş sanatın yenilikçi, öncü damarını yakalıyor ve sunuyor. Yenilikçiliğin evrensel başkentlerinden biri olan Seul'de Türkiye'den gelen sanatın bu boyutu özellikle önemli. Aynı şekilde gelenekle yeniliğin kesişen yolları da serginin hem Türkiye nezdinde hem de bu coğrafyadaki çarpıcı özelliklerinden biri."
Sergide, 54 sanatçının "video", "yeni medya", "enstalasyon", "pentür", "fotoğraf" ve "heykel" alanlarındaki 100 eseri (80 resim, fotoğraf ve dijital baskı, 10 video, 10 heykel) bulunuyor. Özellikle 2000'li yıllardan bu yana sergilenen ve "yeni görsellik" olarak tanımlanan eserler, ağırlıklı olarakyer alıyor. Sergi, Türkiye'de çağdaş sanatın somutlaşmaya başladığı,sanatçıların kendi dillerini oluşturdukları, dünyada tanınmaya başladıkları ve Türkiye'de sanatın modernden çağdaşa geçtiği bir döneme ışık tutuyor. Son dönem üretilen işler ise bu dönemi, çatışmaları ve farklılıkları tüm zenginliğiyle yansıtmayı amaçlıyor.

Usta isimlerin eserleri de Kore'de

"Encounters: Turkish Contemporary Art in Korea" sergisinin bir diğer bölümü olan "Transitions: From Modern to Contemporary"de ise Türkiye'den çağdaş sanata yön veren çok güçlü isimlerin eserleri yer alıyor. Dünyanın önemli müzelerine kabul edilen, Türkiye sanat üretiminin dünyada yer edinmesini sağlayan ve günümüzdeki çağdaş sanatın oluşumuna katkıda bulunan Burhan Doğançay, Komet, Erol Akyavaş gibi sanatçıların yapıtları, serginin sanatseverlerle buluşuyor.
nbsp;

Sergide eseri yer alan sanatçılar:

Eski ustalar, modernden çağdaşa geçiş dönemi sanatçıları: Burhan Doğançay, Komet, Erol Akyavaş, Hüsamettin Koçan Resim: Jale Çelik, Kezban Arca Batıbeki, Ebru Uygun, Maide Bulak, Bahar Oganer, Ekrem Yalçındağ, Bedri Baykam, Yeşim Akdeniz. Yeni görsellik: Yıldız Sermet, Ilgın Seymen, Seydi Murat Koç, Seçkin Pirim, Haluk Akakçe, Ardan Özmenoğlu, Nermin Er. Video: Ferhat Özgür, Nezaket Ekici, İrem Tok, Deniz Üster, Seza Paker. Fotoğraf: Nazif Topçuoğlu, Sıtkı Kösemen, Burçak Bingöl, Çınar Eslek, Orhan Cem Çetin. Heykel: Yaşam Şaşmazer, Osman Dinç, Seçkin Pirim, Tuğberk Selçuk.

KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...