Anlaşmalı boşanma dolandırıcılık değil

Anlaşmalı boşanma dolandırıcılık değil

GÜNDEM Haberleri

Anlaşmalı boşanan çift için, SGK'yı zarara uğrattığı gerekçesiyle dolandırıcılık suçundan kamu davası açılmıştı

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) dedektif gibi takip ettiği maaş için anlaşmalı boşanan çiftler, dolandırıcı sayılmayacak. nbsp;
Yargıtay 15. Ceza Dairesi'nin kararına konu olayda, bir çiftin boşandıktan sonra bir arada yaşamaya devam ettiği ve kadının babasından kalan yetim maaşını aldığı tespit edildi. Çift hakkında SGK'yı 6.581 TL zarara uğrattıklarından bahisle dolandırıcılıktan cezalandırılmaları talebiyle kamu davası açıldı. Rize Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan çift, beraat etti. Ancak karar temyiz edilince dosya Yargıtay'a geldi. nbsp;Yerel mahkemenin beraat kararını onayan Yargıtay 15. Ceza Dairesi, gerekçesini de şöyle açıkladı: "Sanıkların kesinleşmiş bir mahkeme kararı ile boşandıkları, sanıkların böyle bir kararın varlığına rağmen sahibine maaş bağlanıp bağlanılmaması hususunun kurumun (SGK) takdirinde bulunduğu ve usulsüz yapılan bir ödeme ve zarar var ise bunun idare tarafından hukuk mahkemelerinde açılabilecek davalar yoluyla tazmin edilebilir. Bu sebeple sanıklara isnat edilen dolandırıcılık suçunun yasal unsurları söz konusu olayda oluşmamıştır."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...