Avrupalı Fener

Avrupalı Fener

FUTBOL Haberleri

Ligde istediği performansı sergileyemeyen Fenerbahçe, Avrupa'da çıkışa geçti. M'Gladbach'ın ardından AEL'i deviren sarı-lacivertliler 48 takım arasında zirvede.

Kadrosuna yaptığı önemli takviyelere rağmen Süper Lig'de bekleneni veremeyen F.Bahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde fırtına gibi esiyor. Gruptaki ilk maçında 2-0 önde olmasına rağmen Marsilya ile 2-2 berabere kalınca eleştiri toplayan sarı-lacivertliler, M'Gladbach ve AEL galibiyetleriyle sükse yaptı. F.Bahçe bu sonuçların ardından puanını 7'ye yükselterek grup liderliğine kurulurken, 48 kulübün mücadele ettiği UEFA Avrupa Ligi'nde en çok puan toplayan ilk 4 takım arasına girdi. Süper Lig'de 8 maçta 13 puan kazanan Aykut Kocaman'ın oyuncuları Avrupa Ligi'nde 3 maçta 7 puan topladı. nbsp;


ZİRVEYE OYNUYOR
Avrupa Ligi'nde fire vermeyen Dnipro averajla zirvede yer alırken, takipçileri Atletico Madrid ve Lyon oldu. F.Bahçe ise 7 puan toplayan 9 takım arasında yer aldı. Ligde 8 maçta 10 gol atan sarı-lacivertliler, Avrupa maçlarında bu konuda farklı bir performans sergiledi ve 3 karşılaşmada fileleri 7 kez havalandırdı. F.Bahçe gol istatistiklerinde de ilk 4'te yer aldı. F.Bahçe'nin lig ve Avrupa performansı arasındaki en önemli farklardan biri de iç saha performansları. Konu lig olduğu zaman Kadıköy'de maç kaybetmeyen sarı-lacivertliler, Aykut Kocaman ile Avrupa'da aldığı 3 galibiyeti de rakip sahalarda elde etti.




Avrupalı FenerEgemen farkı
F.Bahçe'nin UEFA Kupası'ndaki 100. golünü AEL ağlarına yollayan Egemen Korkmaz aynı zamanda sarı-lacivertli forma altında ilk golünü kaydetti. Egemen'in golünün bir diğer ilginç özelliği de F.Bahçe'nin maç boyunca kaleyi bulan ilk isabetli şutunun ağlara gitmesiydi.




VOLKAN DEMİREL MANŞETLERE ÇIKTI...
DEVLET VURGUSU!
Kıbrıs Rum Kesimi medyası, F.Bahçe'nin AEL karşısında aldığı galibiyetin ardından Volkan Demirel'i manşetlere taşıdı. Rum basını Egemen'in golünden çok Volkan'ın kurtarışlarına odaklanırken, Fileleftheros gazetesi, "Türk Parmağı... AEL kendini iyi gösterdi. Ancak bir muhteşem Demirel'e düştü ve F.Bahçe karşısında 0-1 mağlup oldu" diye yazdı. Gazete, AEL'in, kendi sahasında Türk takımına yenilen ilk Rum ekibi olduğuna da dikkat çeken Teknik Direktör Costa'nın skorla ilgili yaptığı "Haksızlık" yorumunun altını çizdi. Gazetede ayrıca "Sahte Devletin Sembolleri Olmadan" başlığıyla verilen haberde KKTC bayraklarının stada sokulmadığı ve hiçbir olay çıkmadığı anlatıldı. Politis gazetesi ise "Türk Kaleci AEL'i Durdurdu" başlığı atarken, AEL'in daha iyi oynadığını ancak Volkan yüzünden kazanamadığı ifade etti.


VOLKAN TT OLDU
F.Bahçe'nin AEL deplasmanında aldığı galibiyetin mimarlarından birisi hiç şüphesiz Volkan Demirel oldu. Tecrübeli file bekçisinin yaptığı kritik kurtarışlarla F.Bahçe'ye galibiyeti getirmesi twitter'da da gündem konusu oldu. Aykut Kocaman'ın maç sonrası yaptığı açıklamada, Volkan'ın Milli Takım ve F.Bahçe'de gösterdiği performans arasında fark olduğunu belirtmesi üzerine twitter sallandı. Volkan'ın, milli maçlarda yediği hatalı gollere rağmen, F.Bahçe'deki başarılı kurtarışları hakkındaki konuşmalar twitter'da TT oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...