Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Google'dan casusluk uyarısı

Google'dan casusluk uyarısı

TEKNOLOJİ Haberleri

İnternet devi Google, devlet eliyle siber saldırılara maruz kalabileceklerine dair kullanıcılarını uyardı. İsim verilmese de Bahreyn, İran ve Türkmenistan gibi bazı ülkeler, internet üzerinden muhaliflere karşı casusluk yapmakla suçlanıyor. Bununla birlikte şimdiye kadar bilgisayar üzerinden en sofistike saldırılar ABD ve müttefiki İsrail'den geldi.

İnternet devi Google, devlet eliyle siber saldırılara maruz kalabileceklerine dair kullanıcılarını uyardı. Google, uluslararası ilişkiler ve bazı hassas alanlarda çalışan Gmail kullanıcılarına uyarı mesajları göndererek onlara internet ortamında casusluk konusunda ikazda bulundu. Uyarı mesajları, şirketin Orta Doğu kökenli onbinlerce korsanlık saldırısı keşfetmesinin akabinde geldi.
Google sadece arama motoru olarak kalmayıp email, haritalama ve Chrome web tarayıcısı gibi hizmetler de verdiği için korsanlık saldırılarına sıkça maruz kalıyor. New York Times gazetesi, Google'dan kullanıcılara "Uyarı: Devlet destekli saldırganların hesaplarınız ya da bilgisayarlarınızı tehlikeye sokmaya çalışabileceğine inanıyoruz" diye mesaj gönderildiğini bildirdi. Şirket haziran ayında da benzer bir uyarıda bulunmuştu. nbsp;
Google güvenlik ekibinden Mike Wiacek, yeni kullanıcılardan onbinlerce kişiye hesaplarının tehlikede olduğuna dair mesaj gönderildiğini açıkladı. New York Times'a açıklamalarda bulunan Wiacek, Orta Doğu'nun devlet destekli korsanlık saldırıları konusunda önemli bir kaynak olduğunu, birkaç ülkede online casusluğun oldukça faal olduğunu ifade etti.
İsim verilmese de Bahreyn, İran ve Türkmenistan gibi bazı ülkeler, internet üzerinden muhaliflere karşı casusluk yapmakla suçlanıyor.
Bununla birlikte şimdiye kadar bilgisayar üzerinden en sofistike saldırılar ABD ve müttefiki İsrail'den geldi. Geçtiğimiz aylarda Stuxnet olarak adlandırılan virüs İran'ın nükleer programını geçici olarak durdurmuştu. Bu virüsün CIA ve İsrail istihbaratının iş birliğiyle meydana getirildiğine inanılıyor.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...