Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dünya F@TİH'e hayran kaldı

- Güncelleme:
Dünya F@TİH'e hayran kaldı

GÜNDEM Haberleri

Eğitimde tablet bilgisayarların ve akıllı tahtaların kullanılmasını sağlamak için hayata geçirilen F@TİH Projesi yurt dışında da beğenildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın pilot uygulamasını başlattığı ve eğitim sisteminde tablet bilgisayarların ve akıllı tahtaların kullanılmasını öngören Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (F@TİH) projesi büyük ilgi gördü. Bakan Dinçer, Türk eğitim sistemini incelemek ve iş birliği yapmak için Türkiye'ye ziyaret gerçekleştiren ülkelerin Eğitim Bakanlarına akıllı tahta aracılığıyla F@TİH projesini anlattı. Libya Eğitim ve Öğretim Bakanı Süleyman Ali Alsahli'ye, Fas Devlet Bakanı El Habib Choubanı ve Yeni Zelanda Ticaret Bakanı?Tim Groser'a akıllı tahta başında projeyi anlatan Bakan Dinçer, Yavru Vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı'na da projenin ayrıntılarıyla ilgili bilgi verdiği öğrenildi. Öte yandan birçok ülkenin eğitim yetkililerinin de F@TİH projesini yerinde incelemek için Türkiye'ye akın ettiği ortaya çıktı. Bu kapsamda Güney Kore, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Tunus'un da aralarında bulunduğu birçok ülkenin yetkilileri projeyi dinledikten sonra ülkelerinde de uygulanabilmesi için çalışma içine girdikleri bildirildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...