Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Wall Street Journal'ın savaş teorileri

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Wall Street Journal'ın savaş teorileri

Dünya Haberleri  / AA

Amerikan hükümetinin, karşı çıkmasına rağmen İsrail'in İran'a bir askeri harekat hazırlığında olduğundan endişelenerek, bölgedeki kuruluşlarını korumak amacıyla bir acil plan yürürlüğe koyduğu bildirildi.

nbsp;Ekonomi çevrelerinin de etkin gazetesi Wall Street Journal'daki habere göre, Başkan Barack Obama, Savunma Bakanı Leon Panetta ile diğer üst düzey yetkililer, İsrailli yöneticilere, böyle bir saldırının sonuçları konusunda uyarmak için bir dizi mesaj geçtiler. Obama'nın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya önceki gün telefon ettiğini, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Martin Dempsey'nin de gelecek hafta bu konuda İsrailli askeri makamlarla görüşeceğini yazan gazete, Amerikan ordusunun, aralarında İran yanlısı Şii milislerin Bağdat'taki Amerikan Büyükelçiliğine olası bir saldırısı dahil, İsrail askeri harekatının neticesi birçok olası misillemeye hazırlandığını bildirdi. ABD'nin Irak'ta 15 binden fazla diplomat, federal hükümet çalışanı ve yatırımcı ile Kuveyt'te de caydırıcı güç olarak 15 bin asker bulundurduğunu belirten gazete, ABD'nin Basra Körfezi'ne ikinci bir uçak gemisi gönderdiğinin de altını çiziyor.

Dünya
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...