PKK final yılı dedi, hüsranı yaşadı

PKK final yılı dedi, hüsranı yaşadı

GÜNDEM Haberleri

2012 yılını devrimci halk savaşı ilan ederek "bu yıl final yılımız olacak" diyen PKK tarihinin en büyük hüsranını yaşadı. PKK, son 12 yılın en büyük kaybına bu yıl uğradı. Örgütün hüsranı kendi sansürlü sitelerine bile yansıdı. PKK, www.hpg-sehit.com isimli internet sitesinde öldürülen terörist sayısı 311 olarak açıkladı. Ancak Genelkurmayın verdiği sayılar bu rakamın çok üstünde. Buna göre öldürülen PKK'lı sayısı 500'ü çoktan geçmiş durumda.

Türk Silahlı Kuvvetlerin (TSK) terörle mücadelede kullandığı yeni taktik ve yöntemler operasyonlarda başarılı sonuçların alınmasını sağladı. 2012 yılını "Devrimci Halk Savaşı" ilan ederek "bu yıl final yılımız olacak" diyen PKK tarihinin en büyük hüsranını yaşadı. PKK son 12 yılın en büyük kaybına bu yıl uğradı. Örgüte yakınlığıyla bilinen sitede 2001 yılından 2012'ye kadar yıl yıl ölen PKK'lı sayısı yayınlandı. Buna göre örgüt en az kaybı 2002 yılında yaşadı. 2002'de 53 PKK'lı ölürken, bu tarihten itibaren öldürülen terörist sayısının artış kaydettiği görülüyor. 2003 yılı 103, 2004 yılı 112, 2005 yılı 149, 2006 yılı 145, 2007 yılı 219, 2008 yılı 164, 2009 yılı 99, 2010 yılı 143.

ÖLÜ SAYISI TAVAN YAPTI
2012 yılında ise öldürülen PKK'lı sayısının adeta tavan yaptığı görülüyor. PKK ölü sayısını 311 olarak açıklıyor. Ancak Genelkurmay'ın elindeki rakamlar terörle mücadelede öldürülen PKK'lı sayısının çok daha yüksek olduğunu gösteriyor. Genelkurmay Başkanlığı, 1 Ocak - 30 Ağustos 2012 tarihleri arasında yurt içinde düzenlenen operasyonlarda 389 PKK'lının öldürüldüğünü açıklamıştı. Son öldürülenlerle birlikte bu rakamın 500'ü geçtiği bulduğu ifade ediliyor. Zira 2012 yılında havadan ve karadan çok sayıda operasyon yapıldı. Özellikle havadan yapılan bombardımanda çok sayıda PKK militan öldürüldü. Geçen ay sadece Şemdinli kırsalında 262 terörist etkisiz hale getirildi. Yaralı ve teslim olanlarla birlikte etkisiz hale getirilen PKK'lı sayısının ise 1000'i bulduğu ifade ediliyor. nbsp;

TSK OYUNU BOZDU
PKK Lideri Murat Karayılan 2012 yılında farklı bir strateji izleyerek tarihlerinin en başarılı dönemlerini geçirecekleri iddiasında bulunmuştu. Örgüt yöneticileri birçok militanın ölümüne neden olan operasyonların emrini verdi. Lider kadro Kandil'de gününü gün ederken aralarında çocuk denecek yaşta militanların da bulunduğu kadrolar adeta ölüme gönderildi. Alan hakimiyetine girişen örgüt Şemdinli ve Hakkari'yi kuşatmak istedi. Ancak bunun bedeli ağır oldu. Örgüt bu saldırılarda çok büyük kayıplar yaşadı. Örgütte yaşanan ağır kayıplar nedeniyle Suriye'den, Irak ve İran'dan daha fazla militanın örgüte katılımı için girişimlerde bulunuldu. Ancak bu ülkelerden gelen militanların çoğu operasyonlarda Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından etkisiz hale getirildi.

ÖLÜMÜ KUTSALLAŞTIRIYORLAR
Bu arada bir yandan öldürülen PKK'lı sayısını açıklayan internet sitelerinin diğer taraftan ölümü kutsallaştırmaları dikkat çekiyor. www.ygk-info.com adlı internet sitesinde ise çatışmalarda yaralı kurtulan militan hikayelerine yer veriliyor. Burada militanların yaşadıkları abartılıyor ve ölüm kutsallaştırılıyor. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...