İhlas Vakfı'ndan Etiyopya'ya can suyu

İhlas Vakfı'ndan Etiyopya'ya can suyu

DÜNYA Haberleri

Bir bidon su için her gün kilometrelerce yol kateden binlerce Etiyopyalı'nın bu sıkıntısını İhlas Vakfı çözdü.

İhlas Vakfı, Etiyopya'da henüz çeşme yüzü görmemiş binlerce insanı Kurban Bayramı öncesi sevindirdi. Adama vilayetine bağlı Dera şehrindeki 12 bin kişinin yaşadığı Zülfikar Köyü, İhlas Vakfı sayesinde suya kavuştu. İhlas Vakfı, dağlardan gelen suyu 15 kilometre uzaklıktaki Zülfikar Köyü'ne ulaştırdı.

##tgvideo##

Köyde açılan çeşmeler sayesinde bölge halkı da kilometrelerce yürüyerek göletlerden su taşıma külfetinden kurtulmuş oldu. Açılan su kuyusundan sadece köy halkı değil, civar köylerde yaşayan binlerce kişi de faydalanacak. Açılışta Dera Belediye Başkan Yardımcısı Abdül Cebbar, köy muhtarı Abdullah Bey, Cami imamı ve müderris Abdülkerim Hocaefendi hazır bulundu.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Açılış kurdelesini de İhlas Vakfı Habeşistan Sorumlusu Ali Kara, Mümbit Derneği Başkanı ve İhlas Vakfı gönüllüsü Tamam Nebi kesti. Açılışın yapılması ve çeşmeden fışkıran suyun gürültüsüyle halkın mutluluğu görülmeye değerdi. Köylüler, bir bidon su için 10 ila 15 kilometre yol kat etmekten kurtuldukları için mutlu olduklarını söylediler. nbsp;

BAYRAM SEVİNCİ nbsp;
Suyu gören çocukların şaşkınlığı yüzlerine yansırken, suya kavuşan köylüler İhlas Vakfı camiasına dua edip, mütevazı hediyeler sundu. nbsp;


300 Somalili nbsp;Türkiye'de nbsp;okuyacak
Türkiye'de eğitim görme hakkı kazanan 300 Somalili öğrenciden 200'ü, Ankara'ya gelmek üzere Mogadişu'daki Aden Adde Uluslararası Havaalanı'ndan yola çıktı. Öğrencilerden Ruveyda Hasan, Türkiye'de eğitim fırsatı bulmuş olmaktan çok memnun olduğunu belirtti. "Türk hükümetinin bize yaptığı iyiliği asla unutmayacağız" diyen Yusuf İbrahim Haşi de, "Yüksek lisans yapmak benim için ulaşılması zor bir hayaldi. Ama Türkiye, hayalimin gerçekleşmesini sağladı" diye konuştu.

Su Kuyusu bağışı için tıklayınız

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...