Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hayatımız eskisi gibi olmayacak

- Güncelleme:
Hayatımız eskisi gibi olmayacak

Ekonomi Haberleri

Bir kısmı 1 Ocak tarihi itibariyle yürürlüğe girecek yasal düzenlemeler, iş hayatından sağlığa kadar birçok alanda değişiklikler öngörüyor.

Yeni yıl ile birlikte yeni sorumluluklar da bizi bekliyor. Bir kısmı 1 Ocak tarihi itibariyle yürürlüğe girecek yasal düzenlemelerle şirketler ve vatandaşlar yeni kurallarla tanışacak. Yasal düzenlemelerle özellikle iş hayatı ve sağlık alanında önemli değişiklikler getirilirken, 1 Ocak'tan itibaren yürürlüğe girecek olan iş güvenliği yasası ile apartmanlar doktor çalıştırmak zorunda kalacak. Tüm işyerleri iş güvenliği uzmanından hizmet alacak. İşyerlerinin su, elektrik ve doğalgaz aboneliklerinde, vergi kaydı zorunluluğu aranmaya başlanacak. Yeni hal yasası çerçevesinde pazar yerlerinden alınan tüm ürünlerin takibi de internet ortamında yapılacak. Yine SGK'nın daha önce almış olduğu karar doğrultusunda, 1 Ocak'tan itibaren kağıt reçeteler tamamen kullanımdan kalkacak. Tüm ilaçlar, e-reçete sistemi ile yazılacak. 2013 yılı içerisinde bir başka önemli yasal düzenleme de istihdama yönelik. İstihdamda esneklik dediğimiz kavram içinde yer alan, "evde çalışma", "uzaktan çalışma", "tele çalışma" gibi yeni düzenlemeler yolda. Bu konuda ya yeni bir yasa çıkacak ya da mevcut İş Yasası'nda değişiklikler yapılacak. Yeni istihdam modelleri ile işverenlerin daha esnek bir şekilde işçi çalıştırmalarının önü açılacak. Bireysel Emeklilik Sistemi kapsamındaki değişiklikle de BES yaptıranlara yüzde 25 oranında devlet katkısı verilecek. Bireysel Emeklilik ve Hayat Sigortası poliçeleri için eskiden hem ana para üzerinden hem de getiri üzerinden kesilen stopaj vergisi, yeni yasa ile birlikte artık sadece getiri üzerinden kesilecek. Üstelik sistemden ayrılanlar için geçmişe yönelik stopaj kesintisi de geri alınabilecek.


İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI MECBURİYETİ
1 Ocak'tan itibaren yürürlüğe girecek olan iş güvenliği yasası ile apartmanlar doktor çalıştırmak zorunda kalacak. Tüm iş yerleri iş güvenliği uzmanından hizmet alacak. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...