Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail, binlerce dönüm buğdayı yaktı

İsrail, binlerce dönüm buğdayı yaktı

DÜNYA Haberleri

İsrail'in Araplara ait Negev bölgesindeki binlerce dönüm buğdayı, hazine arazilerine ekildiği gerekçesiyle imha ettiği bildirildi.



İsrail radyosunda yayınlanan haberde, İsrail Arsalar Dairesi'nin hazine arazilerine ekildiği için Negev bölgesindeki tarım ürünlerini imha etmeye devam edeceği ve 'İsrail topraklarına yönelik ihlalleri önlemek' gerekçesiyle çalışmalarını yoğunlaştıracağı belirtildi. Belediye Başkanı Lübad Ebu Afaş AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail buldozerlerinin askerlerin korumasında binlerce dönümlük buğdayı imha ettiğini ve 10 bin dönüme ulaşan arazilerde kalan mahsülleri de imha etmekle tehdit ettiğini söyledi. Afaş, İsrail'in ürünlerine zarar verdiği arazilerin, bölge halkına dedelerinden miras kaldığını, dedelerinin de bedevi olması hasebiyle arazilerini kaydettirmek gibi bir alışkanlıklarının bulunmadığını dile getirdi. 1948 Filistin İslami Hareketi Negev yetkilisi Usame el-Ukba da ''İsrail yönetimi, Arapları topraklarından çıkarmak ve Yahudileri bölgeye yerleştirmek hedefiyle tarım ürünlerine zarar veriyor. Negev Arapları toprakları için direnmeye devam edecek'' dedi. 12 milyon dönüm yüz ölçüme sahip Negev bölgesinde, 220 bin Arap yaşıyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...