Ev taşırken abonelik koşturmacasına son

- Güncelleme:
Ev taşırken abonelik koşturmacasına son

Ekonomi Haberleri

Türkiye'de uygulanması planlanan Avustralya modeliyle, evini değiştiren bir vatandaş bütün aboneliklerini internet üzerinden yeni adrese taşıyabilecek.

Ev taşırken, elektrik, su ve hava gazı gibi abonelikleri iptal ettirip yeni adreste tekrar açtırma problemi artık sona eriyor. Türkiye'de hayata geçirilmesi planlanan Avustralya modeliyle, e-devlet uygulaması çerçevesinde bu üyelikler tek pencereden yeni adrese taşınabilecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Bilim, Teknoloji Yüksek Kurulu'nda (BTYK), e-devlet hizmetlerinin artırılması kararı alırken, toplantıda verilen Avustralya örneği Başbakan'dan tam not aldı. Avustralya modeline göre vatandaşa büyük külfet getiren elektrik, su gibi aboneliklerin taşınma sırasında kesilerek tekrar açılması süreci kısalacak. Zaman ve maddi kayıpların önüne geçilmesini hedefleyen uygulama ile vatandaş aboneliklerini oturduğu yerden e-devlet ile taşıyabilecek. Avustralya'da bir internet sayfasından bütün işlemleri eski adresinizde sonlandırıp, yeni adresinizde tekrar açtırabiliyorsunuz. Güney Kore ise, bir vatandaşın bir yıl içinde devlet dairelerine gitme süresini 3'ün altına indirme kararı aldı. Çalışmalar kapsamında, G. Kore'de ihracat işlemleri 2 dakikaya, ithalat da 1.5 saate indirildi. Yine bu ülkede kurulan veri merkeziyle 1.2 milyar TL'lik tasarruf sağlandı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...