Üç dakika dursa ölecek!

Üç dakika dursa ölecek!

DÜNYA Haberleri

Bir kaza sonucu felç olan Fu Şuepeng'in anne ve babası 5 yıldır akciğerlerine torba şeklindeki oksijen maskesi ile hava pompalıyorlar.

İnanılması ve tahammül edilmesi zor bir aile dramı...Bir genç, Fu Şuepeng... Bir kazada, şarampole uçtu... Bir çare, o günden beri yaşam destek ünitelerine bağlı olarak yaşıyor Şuepeng... Kaza sonrası sinir sistemindeki ağır hasar sebebiyle boyundan aşağısı felç olan Çinli Şuepeng'in yardım olmadan nefes alıp veremiyor. Ancak bağlı olduğu yaşam destek ünitesi "ev yapımı!" Aile fakir olduğu için eldeki imkânlar kullanılarak yapılmış ilkel bir düzenek ve elle işliyor! Talihsiz Şuepeng, kazanın ardından 4 ay hastanede kalmış. Ancak yüksek hastane masraflarını ailesi kaldıramadığı için eve dönmek zorunda kalmışlar. Anne Lançin ve baba Minzu bu yolu bulmuşlar: Ambulanslarda kullanılan türden torba şeklinde bir oksijen maskesi alıp Şuepeng'in akciğerlerine elle hava pompalamaya başlamışlar! Beş yıldır da böyle devam ediyorlar. Bu sistemin çalışması için çok dikkatli olmak ve pompayı kesinlikle doğru aralıklarla sıkmak gerekiyor. Dakikada 18 kez. Bu kesintisiz "görev" çok ağır... Üç dakika bile dursalar Şuepeng ölebilir.Öyle bir nöbet ki bu, parmakları deforme olmuş durumda. Sadece geceleri ara veriyorlar. O sırada da Şuepeng'in küçük erkek kardeşinin 2009 yılında televizyondan görüp "inşa ettiği" bir elektrikli motor devreye giriyor. Motor pompayı sıkıp gevşeterek Şuepeng'in nefessiz kalmasını önlüyor. Elektrik çok masraflı, bu düzeneği kullanamıyorlar. Şuepeng ile ilgili haberler yapılınca Fu ailesinin kaderi değişti. Yaşam destek üniteleri geliştiren bir şirket, Şuepeng'in yardımına koştu. Aile için yardım kampanyaları başlatıldı. Onlar yakında "modern" bir yaşam destek ünitesine kavuşacaklar!Üç dakika dursa ölecek!Anne Lançin ve baba Minzu'nun parmakları devamlı hava pompalamaktan deforme olmuş. Üç dakika dursa ölecek!Elektrik pahalı olduğu için, evde kurulan bir sistemle Şuepeng'in nefessiz kalması önleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...