Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Babayiğit polemiği

- Güncelleme:
Babayiğit polemiği

Ekonomi Haberleri

Hem teşviklerin hem de pazarın yeterli olmadığı gerekçesiyle yerli otomobil üretmeye yanaşmayan sanayiciye ekonomi yönetiminden cevap geldi. BAKAN Ergün, "cesaretli olun" çağrısında bulunurken, Bakan Zafer Çağlayan da, "destek veriyoruz, bizi konuşturmasınlar" dedi.



NİHAT ERGÜN: Cesaretinizi gözden geçirin
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "yerli otomobili üretecek babayiğit aranıyor" sözüne rağmen 1.5 yıldır bu hayali gerçekleştirecek sanayicinin çıkmaması bakanları isyan ettirdi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "cesaretli olun" çağrısında bulunurken, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da, "destek veriyoruz, bizi konuşturmasınlar" dedi.
Gazetecilerle sohbet toplantısında bir araya gelen Ergün "Otomobil üreticilerinin yerli marka yapalım 1 milyon 500 bin satalım" dediklerini hatırlatarak şunları söyledi: "Böyle bir şey yok. Dünyada hiç bir firma çıkar çıkmaz milyonlar satmadı. Türkiye'de yıllık satış rakamları 1 milyona dayandı. Bu sayının yüzde 10'una yani 100 bin satmaya cesaret edemeyenler cesaretlerini gözden geçirsinler. Yani OYAK Renault'a şunu teklif edebilmeli, kardeşim 50 senedir, 40 senedir beraber çalışıyoruz. Bu 40 senelik ortaklıktan sonra artık şunu yapalım: Yine beraber çalışalım bu sefer tasarım marka bizim olsun biz karar verici biz olalım. Yani bunu yapabilmeliler aynı fabrikada üretsinler." Mustafa Sezer İSTANBULZAFER ÇAĞLAYAN: Benim ağzımı açtırmayın Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'dan otomotiv sektörü temsilcilerine sert eleştiriler geldi. "İhracatta Sürdürülebilir Üretim Ağları'' konulu basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Çağlayan, otomotiv sektörüne ilişkin birçok teşvik bulunduğunu ve bu teşvikleri söylemediklerini belirtti. Çağlayan, "Bu neye benzer? Birine 'kaç lira maaş alıyorsun?' diye sorduğunda '3 lira' der. 'İkramiye var mı? Onunla beraber kaç lira?' diye sorduğunda '4.5 lira' der. Ama sorduğun zaman hep 3 lirayı söyler. Bunlar da olayı farklı boyuta çekiyorlar. Burada stratejik yatırımlar kapsamında neyin olup olmadığını en az benim kadar biliyorlar. Çünkü onlar da çalışmaların içinde oldular. Benim niyetim, gayem, Türkiye'nin şu anda otomotivde dış ticaret açığını sürdürmemek. Onlar da sürdürmek istiyorsa zaten orada çakışırız. Onlar 'otomotiv sektörüne destek verilmediği' gibi ifadeler kullanıyorlar. Bunu kullanmaya devam ederlerse, o firmaların bilhassa kullandığı başka destekleri de çıkar söylerim. Hassas yerlere parmak basarsak çok ses çıkar" diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...