Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mısır ile 27 anlaşma imzalandı

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Mısır ile 27 anlaşma imzalandı

Ekonomi Haberleri  / İHA

Türkiye-Mısır Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısının ardından iki ülke arasında 27 anlaşma imzalandı.


Mısır Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleşen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin başkanlık ettiği Türkiye-Mısır Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısının ardından iki ülke arasında çeşitli konularda 27 anlaşma imzalandı. İmzalanan anlaşmalar şu şekilde:

"Türkiye Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Mısır Gümrük İdaresi arasında işbirliği protokolü, Mersin Gümrük Müdürlüğü ile İskenderiye Merkez Gümrük İdaresi arasında işbirliği yapılmasına ilişkin protokol, İskenderun Gümrük Müdürlüğü ile Port-Said Merkez Gümrük İdareleri arasında işbirliği protokolü. Türkiye Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Mısır Tedarik ve İç Ticaret Bakanlığı arasında tüketiciyi koruma ve piyasa gözetimi alanlarında işbirliği anlaşması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Mısır Ulaştırma Bakanlığı arasında; İntermodel taşımacılığın geliştirilmesine ilişkin mutabakat zaptı, demiryolu alanında işbirliğini geliştirme protokolü, denizcilik alanında işbirliğini geliştirme protokolü.

Türkiye Cumhuriyeti Rekabet Kurumu ile Mısır Rekabet Kurumu arasında karşılıklı işbirliği protokolü. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Mısır hükümeti arasında; sivil havacılık alanında işbirliğini geliştirme protokolü.

Bitki Karantinası Alanında Mutabakat Muhtırası, Tarım Alanında Ekonomik, Bilimsel ve Teknik İşbirliği Mutabakat Muhtırası, Hayvan Sağlığı Alanında İşbirliği Mutabakat Muhtırası, Teknik İşbirliği Anlaşması.

Acil Sağlık Hizmetleri ve Afet Yönetimine Dair Çalışma Protokolü, Hastane Hizmetlerinin Geliştirilmesi ve Hastane Yönetimi Alanında İşbirliğine Dair Çalışma Protokolü, Birinci Basamak Sağlık Hizmetlerinin Geliştirilmesi Alanında İşbirliğine Dair Çalışma Protokolü, Sağlıkta Performans Uygulamaları Alanında İşbirliğine Dair Çalışma Protokolü, Sağlık Stratejik Planlarının Geliştirilmesi ve Sağlık Sistemlerinin Güçlendirilmesi Alanında İşbirliğine Dair Çalışma Protokolü, İlaç Takip Sistemi Alanında İşbirliğine Dair Çalışma Protokolü,

İşgücü ve İstihdam Alanında İşbirliği Anlaşması, Şehircilik Alanında Mutabakat Zaptı.

Polis Akademileri Arasında Eğitim, Öğretim ve Araştırma Çalışmaları Alanında İşbirliği Konulu Mutabakat Zaptı.

Türk Eximbank ile Mısır Merkez Bankası Arasında Kredi Anlaşması,

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı ile Mısır Tarihi Eserler Devlet Bakanlığı Arasında Mısır'daki Bazı Tarihi Eserlerin Restorasyonuyla İlgili İşbirliği Protokolü. Türkiye ve Mısır Arasında 2014'te Kültür ve Turizm Yılına Katılıma İlişkin Mutabakat Zaptı.

Mısır'da TİKA'nın Faaliyette Bulunmasına İlişkin Mutabakat Zaptı. Türkiye ve Mısır Arasında Kalkınma İşbirliğine Katılım Mutabakat Zaptı."
Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...