Kentsel dönüşümde ilk evler teslim ediliyor

- Güncelleme:
Kentsel dönüşümde ilk evler teslim ediliyor

Ekonomi Haberleri

Zeytinburnu'nda riskli binaların yerine yapılan evlerin anahtarını 23 Şubat'ta Başbakan?Erdoğan teslim edecek.

Türkiye'de deprem referanslı kentsel dönüşümde ilk uygulama İstanbul Zeytinburnu'nda tamamlandı. Kentsel dönüşümün sembolü "Sümer Projesi" kapsamında inşa edilen 455 dairenin anahtar teslimi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından, 23 Şubat 2013'te düzenlenecek törenle sahiplerine teslim edilecek. 17 Ağustos 1999 depreminin hemen sonrasında pilot bölge ilan edilen Zeytinburnu'nda başlatılan kentsel dönüşüm projesiyle 455 daire ve 29 iş yeri yapıldı. Uzun ve yorucu bir yolculuğu mutlu sonla tamamladıklarını söyleyen Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, risk oranı diğer yerlere göre daha yüksek olan Sümer Mahallesi'nde başlattıklarını, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden büyük destek aldıklarını belirterek, "KİPTAŞ Genel Müdürümüzle birlikte 25 apartmanda 250 aileyle toplantılar düzenleyerek projeyi bizzat anlaştık. Bütün görüşmelerimizi görüntülü kaydettik. Çoğunluk 'hayır' deseydi projeyi başlatmayacaktık. Toplantılarda 'Allah'ın işine ne karışıyorsunuz? Öleceksem ben öleceğim' deyip karşı çıkanlar oldu, 'Benim site aidatımı kim ödeyecek?' diyen de. Ama bütün engellemelere rağmen projeyi başlattık. O zaman bizi yuhalayanlar şimdi boynumuza sarılıyor" dedi.
Projenin nbsp;yanı sıra Zeytinburnu'nda 1999'dan bu yana 1500 binanın yıkılıp deprem yönetmeliğine göre yeniden inşa edildiğini de söyleyen Başkan Murat Aydın, "Sümer Mahallesi projesi için, Bozkurt Fabrikası'nın yanındaki arsa için Koç Grubu ile uzun görüşmeler yaptık. Belediyenin kasasından ve vatandaşın cebinden 5 kuruş çıkmadı. 100 metrekarelik çürük daireye karşılık piyasa değeri 250-300 bin lira olan daireler verdik" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...