Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Esad, halkını kimyasalla vuracak

/ Kaynak: İHA
Esad, halkını kimyasalla vuracak

DÜNYA Haberleri  / İHA

ABD'li yetkililer, Suriye ordusunun kendi halkına karşı kimyasal silah kullanmaya hazır olduğunu, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in talimatının beklendiğini iddia etti.

ABD'li yetkililer, Suriye ordusunun kendi halkına karşı kimyasal silah kullanmaya hazır olduğunu, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in talimatının beklendiğini iddia etti. nbsp;
Amerikan NBC televizyonuna konuşan yetkililer, Suriye'de, öldürücü bir sinir gazı olan sarin dolu başlıkların, bombalara yerleştirildiğini söyledi. Yetkililer, sarin yüklü bombaların henüz uçaklara yerleştirilmediğini, Esed'in de bombaların kullanımına dair bir talimat vermediğini kaydetti. Yetkililer, Esed'in bu talimatı vermesi durumunda "dış dünyanın bunu durdurmak için yapabileceği çok şey olmadığını" ifade etti.
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, NATO dışişleri bakanları toplantısı için bulunduğu Brüksel'de, kimyasal silahların Obama yönetimi için 'kırmızı çizgi' olduğunu bir kez daha açık bir dille gündeme getirmişti. Clinton, Suriye hükümetinin çöküşün eşiğinde olduğunu belirterek, "gittikçe umudunu yitiren Esad rejiminin" bir çılgınlık yaparak kimyasal silahlarını kullanabileceğini veya bunların silahlı örgütlerin eline geçebileceğini söylemişti.
NBC'ye konuşan Clinton'ın yardımcıları, gelecek hafta Fas'ta yapılacak Suriye'nin Dostları toplantısında, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'nun (SMDK), ana muhalif grup olarak tanımasının beklendiğini kaydetti. SMDK daha önce İngiltere, Fransa, Türkiye ve bazı Arap ülkeleri tarafından tanınmıştı.
ABD istihbarat yetkilileri, Suriye'nin 20 ila 30 arasında yaklaşık 115 kilometre menzilli SS-21, 200 adet 290 kilometre menzilli Scud-Bs, 60 ila 120 adet arasında 480 kilometre menzili olan Scud-Cs'e sahip olduğunu söylüyor. Her biri mobil fırlatma rampasına sahip füzeler kimyasal başlık taşıyabiliyor.
Suriye, öldürücü kimyasal silahların üretimi, stoklanması ve kullanımını yasaklayan 1992'deki Kimsayal Silah Konvensiyonu'na imza atmayan yedi ülkeden biri olarak biliniyor.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...