Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Olcay Yazıcı kabri başında anıldı

/ Kaynak: OZEL
Olcay Yazıcı kabri başında anıldı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / OZEL

Şair Yazar Olcay Yazıcı ölümün ikinci yıldönümünde unutulmadı. TYB İstanbul Şubesi'nce düzenlenen programda Olcay Yazıcı, Topkapı Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.

Ziyarete ailesinin yanı sıra TYB İstanbul Şubesi yönetim kurulu üyeleri ile yazar dostları katıldı. Türkiye gazetesinde uzun yıllar çalışan Olcay Yazıcı'nın mezarı başında Kur'an-ı Kerim'i 6 yaşındaki oğlu Abdullah Oğuz Yazıcı okudu. Bu durum Olcay Yazıcı'nın sevenleri, dostları ve okurlarına duygulu anlar yaşattı. nbsp;

TYB'de anma programı düzenlenecek

Anma programıyla ilgili konuşan TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, "Olcay Yazıcı, Türk kültür hayatında önemli bir yere sahip eserleriyle yeni ufuklar açmış değerli bir edebiyatçı idi. Geride kalan eserlerine ve çocuklarına Yazıcı'nın dostlarının, çalıştığı kurumların sahip çıktığını görmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. nbsp; Yazıcı'yla ilgili büyük bir anma programı düzenleyeceklerini belirten Bıyıklı, programda Yazıcı'nın yeni basılan kitaplarını okuyucuyla buluşturacaklarının da müjdesini verdi. Program yapılan duaların ardından sona erdi. Olcay Yazıcı 2010'da dostların ziyaret için gittiği Samsun'dan dönerken kalp krizi geçirmiş ve hayata gözlerini kapamıştı.

Geride bıraktığı eserleriyle yaşıyor

Olcay Yazıcı'nın; Tartışmayı Tartışmak, Hüzün Yazıları, Eylül'ün Kırdığı Gül, Kitapsız Toplum, Nemrut Ateşi, Yaralı Küheylân gibi yayınlanmış birçok kitabı bulunuyor. Başta Hisar, Töre, Öncüler, Türk Edebiyatı, Boğaziçi, Pınar, Meşale, Dolunay, Ufuk Çizgisi, Millî Kültür, İnsan ve Kâinat, Cemre, Güneysu, Çağrışım, Tepe Edebiyat, Kırağı, Kültür Dünyası, Tarih ve Düşünce, İslâmî Edebiyat, Bizim Külliye, Çerçeve, Seyir, Ufuk Ötesi, Kubbealtı Akademi Mecmuası, Biyografi Analiz, Çınar, Mor Taka, Yüzakı ve Berceste olmak üzere, birçok dergide şiir, hikâye, deneme ve kültür/fikir yazıları yayınlanan Yazıcı'nın Şiir Biyografi Deneme alanında da çok sayıda eseri bulunuyor.

KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...