Amerikan ahşap sanatına Osmanlı damgası

Amerikan ahşap sanatına Osmanlı damgası

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Amerika'da bir asır önce başlayan 'Segmented' adlı ahşap mozaik sanatına Pendik'te hayat veren Cihat Odabaşıoğlu, 'Bu sanatta eserlere şekil veren Kızıldereli motifleri yerine Selçuklu ve Osmanlı motiflerini kullanmak istiyorum" dedi.

Pendikli mobilya imalatçısı Cihat Odabaşıoğlu, nbsp;Amerika'da bir asır önce başlayan 'Segmented' adlı ahşap mozaik sanatını Pendik'e taşıdı. Oldukça zor bir ahşap sanatı olan Segmented, dayanıklı ağaçlardan oluşan şekillenmiş mozaik parçaların özel yapıştırıcılar ile birleştirilmesiyle elde edilen tabak, vazo, sürahi ve saksılık gibi süs eşyalarına hayat veriyor. Bu sanatın ince hesaplamalar gerektirmesi sebebiyle Türkiye'deki ahşap sanatçılarından ilgi görmediğini belirten Odabaşıoğlu, "Zoru sevdiğim için bu sanatı tercih ettim.. Eserlerimi üretebilmek için 40 yıllık marangozluk tecrübemin yanında geometri, teknik resim ve matematik hesaplamaları da kullanıyorum" dedi.

##tgvideo##

Selçuklu motifleri de kullanılacak

Şuan Amerikan üniversitelerinde Segmented sanatına ait eğitici derslerin verildiğini belirten Odabaşıoğlu, eserler oluşturulurken üretilmiş olan motif ve şekillerin Kızılderili kültürünü çağrıştırdığını belirtti. Bunun için oldukça zor bir işe de girişen Odabaşıoğlu, 'Önümüzdeki zaman zarfında eserlerimi Selçuklu ve Osmanlı motifleriyle yeniden şekillendirmek istiyorum" dedi. Segmented sanatıyla üretilen süs eşyaları, nbsp;5 yüz ile 5 bin TL arasındaki fiyatlarla sanatseverlerin takdirine sunuluyor. Pendik Belediyesi, Tel: 0 216 585 11 00 nbsp;
www.pendik.bel.tr nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...