Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bayraktar: Her önüne gelen inşaat yapamayacak

/ Kaynak: İHA
Bayraktar: Her önüne gelen inşaat yapamayacak

Politika Haberleri  / İHA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yaptıkları çalışmaların ardından Türkiye'de her önüne gelenin inşaat yapamayacağını söyledi.

Bir takım açılışlar için Denizli'ye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kahvaltıda Denizlili işadamları ile buluşarak sorunları dinledi. Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın yanı sıra Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak, Nihat Zeybekci, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, diğer protokol üyeleri ve işadamları katıldı. Tüm işadamları ve oda temsilcilerinden sorunları tek tek dinleyen Bayraktar, daha sonra sorulara cevap verdi. Kentsel dönüşüm için çalışmaların devam ettiğini belirten Bakan Bayraktar, bu konuda geri adım atılmayacağını söyledi.
Bakanlık olarak müteahhitlik yapanları kayıt altına aldıklarının belirten Bakan Bayraktar, "Türkiye'de geçici müteahhitlik belgesi olan 200 bin kişi var. Almanya'nın nüfusu 80 milyondan fazla. Orada belgeli müteahhitlik firması 2 bin 700 civarında.Biz de 200 bin belgeli var. Biz bunları vermek zorundaydık. Çünkü belli şeyler yapılıyor. Biz bunlara belli şartlar getirmek suretiyle hem müteahhitlik firmalarına hem inşaat firmalarına, hem ustalarından bu işi yapamayanları ayıklamak suretiyle yeni bir çalışma içerisindeyiz. Bu verdiğimiz müteahhit kayıt sertifikasıdır. Bu müteahhitlik belgesi değil.Yurt dışına gittiği zaman benim Çevre ve Şehircilik tarafından belgem var bunlar belge vermiyoruz araştırıyoruz bu müteahhitleri. Onun için geniş bir inceleme yapıyoruz, yaptığı yapılara bakıyoruz, yaptığı işleri denetliyoruz ondan sonra veriyoruz. Daha sonra kentsel dönüşüm yapabilmek için bu işleri daha çok arttıracağız ve bakacağız. Türkiye'de artık her önüne gelen inşaat yapamayacak. Ama maalesef odalar inşaat müteahhitleri odası kurmasını engelliyor. Müsaade etseler daha kolay olacak. Odanın sizlere bir zararı yok izin verin. Ticaret odası en çok aidatı müteahhitlerden aldığı için oda kurdurmuyor, onun için inşaat mühendisleri de böyle bölük pörçük olmasın. Bunlar bir oda kursun gelişsin. Birleşsin, her isteyende müteahhitlik yapmasın inşaat yapmasın'' dedi.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...