Fenerbahçe yenilse de Lider

/ Kaynak: İHA
Fenerbahçe yenilse de Lider

FUTBOL Haberleri  / İHA

Avrupa Ligi'nde grubunda liderliği garantileyen F.Bahçe, grubun son maçında Saracoğlu'nda M'Gladbach'ı ağırlıyor. Maçın ilk yarısı konuk takımın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi. Karşılaşmanın ikinci yarısında konuk ekip durumu 3-0 yaptı, ancak bu sonuç, Fenerbahçe'nin grup liderliği ünvanını etkilemedi, Fenerbahçe bir üst tura yükseldi

Avrupa Ligi'nde grubunda liderliği garantileyen F.Bahçe, grubun son maçında Saracoğlu'nda M'Gladbach'ı ağırlayacak. nbsp;Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Portekizli hakem Manuel Moreira Sousa yönetiyor. Zorlu karşılaşma saat 20:00'de başladı.

nbsp;M'Gladbach karşısında kazanması halinde 16 puana ulaşacak olan F.Bahçe, grubunda en çok puan toplayan Türk takımı rekorunu geliştirecek. 2009-10'da 15 puanla kırdığı rekoru geliştirecek olan sarı-lacivertliler, sahadan mağlubiyetle ayrılmazsa da Avrupa'da grubunu yenilgi görmeden tamamlayan ilk Türk takımı unvanının sahibi olacak. nbsp;

UEFA Avrupa Ligi (C) Grubu'ndaki son maçında Almanya'nın Borussia Mönchengladbach takımına 3-0 yenilen Fenerbahçe, bir üst turu daha önce garantilediği grubu mağlubiyetle tamamladı. (C) Grubu'ndaki 5. maçlar sonunda deplasmanda Olympique Marsilya karşısında aldığı 1-0'lık galibiyetle 13 puana ulaşarak gruptan lider olarak çıkmayı garantileyen sarı-lacivertliler, Kadıköy'de konuk ettiği Alman rakibi karşısında kazanamadı ve gruptaki ilk yenilgisini yaşadı. Fenerbahçe, (C) Grubu'ndaki 6 maçta 4 kez kazandı, 1'er kez de berabere kaldı ve yenildi. Toplam 13 puan yapan sarı-lacivertliler, attığı 10 gole karşılık kalesinde 7 gol gördü. Alman ekip ise grupta 11 puana ulaşarak 2. sırayı aldı.

-6 maç sonra Avrupa arenasında yenildi-

Fenerbahçe, Borussia Mönchengladbach karşısında aldığı 3-0'lık mağlubiyetle, Avrupa kupalarında 6 maç sonra yenildi. Bundan önce yine bu sezon Spartak Moskova'ya karşı UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunun ilk maçında 2-1 yenilen sarı-lacivertliler, 4 galibiyet 2 beraberlik aldığı 6 maçlık serinin ardından mağlubiyetle tanıştı.

-Rekor gelmedi-

Sarı-lacivertliler, Borussia Mönchengladbach yenilgisiyle hedeflediği 16 puanlık rekora ulaşamadı. Avrupa kupalarında grubunu en çok puanla tamamlayan Türk takımı unvanına sahip Fenerbahçe, Alman rakibini yenerek 2009-2010 sezonunda 15 puanla elde ettiği rekoru geliştiremedi. ''Sarı Kanarya'', Borussia Mönchengladbach'ı yenseydi, grubu 16 puanla tamamlayarak yeni bir rekora imza atacaktı.

-Alman takımlarına karşı İstanbul'da yine kazanamadı-

Fenerbahçe, Borussia Mönchengladbach'a yenilerek, Alman ekipler karşısında Avrupa kupalarında Kadıköy'de yine kazanamadı. Sarı-lacivertliler, Alman takımlarıyla Avrupa kupalarında İstanbul'da yaptığı 6 maçta 4 kez yenildi, 2 de beraberlik aldı.

-Stoch oyundan alınmasına tepki gösterdi-


Teknik direktör Aykut Kocaman'ın ikinci yarıda yaptığı değişiklikler sonucu değiştirmeye yetmedi. Çok sayıda as oyuncusunu maç kadrosuna almayan, takımın bazı önemli isimlerini de yedekte tutan Kocaman, 59. dakikada Recep Niyaz'ın yerine Cristian'ı, 60. dakikada da Stoch'un yerine Kuyt'ı oyuna dahil etti. Oyundan alınmasına tepki gösteren Stoch'un sinirli tavırları dikkati çekti. Bu arada, Fenerbahçe'de maçın 75. dakikasında Mehmet Topal'ın yerine de Caner Erkin oyuna dahil oldu.

-Joachim Löw ve Abdullah Avcı da maçı izledi-


Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü ve Almanya Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Joachim Löw, karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki mücadeleyi, (A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve yardımcılarından Tayfun Korkut da takip etti.

Notlar


-Fenerbahçeli taraftarlar karşılaşmanın ikinci yarısında tribünlerde meşaleler yaktı. -Sarı-lacivertli taraftarların büyük bölümü, karşılaşmada rakiplerinin 3-0'lık üstünlüğü yakalamasının ardından tribünleri boşaltmaya başladı.

İKİNCİ YARI
52. dakikada sağdan kullanılan kornerde savunmadan seken topa son olarak Egemen kafayı vurdu, kaleci üzerine gelen meşin yuvarlağı kontrol etti.

57. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Ring'in şutunda kaleci Mert'ten dönen topu savunma kornere gönderdi.

62. dakikada soldan ceza sahasına giren Mlapa'nın plase vuruşunda top kaleci Mert'in ayaklarına çaprtı ve yan ağlarda kaldı. Alman ekibi korner kazandı. Kullanılan korner atışından sonuç açıkmadı.

79. dakikada sağdan son çizgiye inen Younes rakiplerinden şık çalımlarla sıyrılıp pasını verdi, Jong'un ön direkte dokunduğu top kaleci Mert'in üzerinden filelere gitti. 0-3

90+1'de soldan kullanılan kornerde savunmanın uzaklaştırmak istediği topu kontrol eden Cristian'ın sert şutunda top yandan auta çıktı.

İLK YARI

Ve hakem ilk yarıyı bitirdi..

DK 40: Serbest vuruşu kullanan Stoch'un ortasını Borussia M'Gladbach defansı uzaklaştırıyor.

DK 36: Mehmet Topal Stoch'ı çok güzel gördü. Stoch sol kanatta topla buluştu rakibinin üzerine gitti, güzel hareketlerle kendine boşluk ortaya çıkardı, ceza sahası dışından, sol çaprazdan çok güzel bir şut çıkardı. Top çok az farkla dışarı çıktı. Fenerbahçe için şansız an.

DK 30: Fenerbahçe'nin sağ kanattan kullandığı korner atışı ceza sahsı dışına doğru uzaklaştırıldı. Burada topla buluşan Özgür Çek'in sert vuruşu üstten auta gitti.

GOL DK 28: nbsp; Kazanılan penaltı atışında topun başına Hanke geçti, sol üst köşeye sert bir vuruşla topu filelere gönderdi skoru 2-0 yaptı.

GOL DK 22: Mönchengladbach etkili geldi, güzel paslaşmalar sonuçu ceza yayı sol çaprazında top Türk asıllı futbolcu Tolga Ciğerci'nin önünde kaldı. Tolga düzgün bir plase vuruşla topu ağlarımıza gönderdi. 0-1

DK 16: Korner atışı sonrası kapılan topla hızlı çıkan Krasic, topu Recep Niyaz'a aktarmaya çalıştı ancak top auta gitti.
DK 11: Ring'in pasında ceza sahası sağ çaprazda Hrgota topla buluştu, Mert zamanında çıkarak açısını kapattı ve önemli bir pozisyonu önlemiş oldu.Mönchengladbach korner kullanacak nbsp;
DK 8: Selçuk kaleciyi önde görünce çok uzaktan bir vuruş denedi.Heimeroth topa son anda dokunarak kornere çeldi.

DK 2: Sol kanattan Stoch'un taşıdığı topa kale önünde Bienvenu dokunamadı ve Fenerbahçe bir gol şansından yararlanamadı

Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanacak karşılaşmada ilk 11'ler şu şekilde:

FENERBAHÇE: Mert, Orhan Şam, Serdar, Egemen, Özgür, Selçuk, Mehmet Topal, Krasic, Recep, Stoch, Bienvenu
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

M'GLADBACH: Heimeroth, Brouwers, Dominguez, Wendt, Ring, Cigerci, Korb, Xhaka, Hanke, Mlapa, Hrgota
TEKNİK DİREKTÖR: Lucien Favre


FUTBOL
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...