Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mağara adamı teorisi çöktü!..

- Güncelleme:
Mağara adamı teorisi çöktü!..

GÜNDEM Haberleri

İnsanlık tarihi yeniden yazılıyor... 11 bin 500 senelik Göbeklitepe, eski insanları "sadece avlanan mağara adamı" olarak tanımlayan teoriyi çürütüyor.

Dünyanın en eski mimari kalıntıları Şanlıurfa'daki Göbeklitepe Höyüğü, insanlık tarihini değiştirdi. 1963'te fark edilen dokuz hektarlık kazı bölgesinin önemi; yaklaşık 10 yıl kadar önce tarlasını karasabanla sürerken bulduğu oymalı taşı müzeye götüren Mahmut Kılıç sayesinde anlaşılabildi. Eski insanları, "sadece avlanan, çok sınırlı alet ile karnını doyurabilen, şehir hayatı nedir bilmeyen mağara adamları" olarak tanımlayan teori son verilerle birlikte çöktü.Buradaki ibadet yerleri için 20 ton ağırlığında kaidelerin nasıl taşındığı ise henüz aydınlatılamadı. Söz konusu çalışmalar aslında insanın hiçbir dönemde 'bilmeyen' olmadığını da kanıtlıyor. Bir gram metal kullanmadan tamamen taşların oyulması ile bir şehrin inşa edilmesi de ayrı bir merak konusu. 'T' şeklindeki kayaların kaidelere nasıl oturtulduğunun cevabı ise henüz bulunmuş değil. Son verilerin çok eskiden beri insanların yerleşik düzene geçtiğini ortaya koyması 'mağara insanı' teorisini de çökertmiş oluyor. Piramitlerden 6 bin yıl önce yapılan Göbeklitepe ile ilgili kazıların tamamlanması için 60-70 yıllık bir çalışma gerekiyor.Mağara adamı teorisi çöktü!..20 TONLUK TAŞ BLOKLAR NASIL GETİRİLDİ? Karbon sönümü ile M.Ö. 9500 yıl öncesine ait olduğu anlaşılan Göbeklitepe Höyüğü'ndeki 20 tonluk taş bloklar dikkat çekiyor. Bilim adamları, bu dev blokların 700 metre ötedeki taş ocaklarından hiçbir teknoloji kullanılmadan getirilmesini mümkün görmüyor...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...